Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2014. Október 01. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Áder: bőven elegendő a magyar gázkészlet és tárolókapacitás

Áder: bőven elegendő a magyar gázkészlet és tárolókapacitás

Magyarország gáztárolóinak jelenlegi feltöltöttsége és tárolókapacitása bőven elegendő ahhoz, hogy akár egy rendkívüli helyzetben is fedezze a lakossági és vállalati szükségleteket - jelentette ki Áder János köztársasági elnök a portugáliai Bragában.

Az államfő azt követően nyilatkozott magyar újságíróknak, hogy nyolc másik európai uniós tagország elnökével megvitatta az európai energiaellátás helyzetét. Mint mondta, a tanácskozáson is elhangzott, hogy Magyarország eleget tett uniós kötelezettségeinek, és teljesítette azt az irányelvet, amely szerint kétirányúvá kell tenni a gáz áramlását ott, ahol műszakilag lehetséges. Hozzátette, hogy ennek köszönhetően Magyarország szükség esetén tud gázt szállítani Horvátország és Románia irányába is. Felhívta a figyelmet arra, hogy fordítva viszont ez nem működik, mert a másik oldalon a szükséges berendezések nem épültek meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 14:08, szerda | Belföld

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint -

2024. Május 15. 09:21, szerda | Belföld

Jelentősen csökkent az építőipar termelése is

2024 márciusában az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 6,3 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

2024. Május 14. 15:11, kedd | Belföld

Orbán Viktor: háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz

Háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz - mondta a miniszterelnök kedden a Mol Poliol Komplexum tiszaújvárosi átadóján.