Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2015. Augusztus 28. 22:01, péntek | Helyi
Forrás: Polgármesteri hivatal

A szenvedély 1000 arca

A szenvedély 1000 arca

Folytatódik a sorozat

Az egri Kábítószerügyi Egyeztető Fórum a városi drogstratégiával szinkronban kiemelten fontosnak tartja, hogy hiteles információkat jutasson el szerhasználattal kapcsolatos témakörben az érintettek és érdeklődők számára. Célkitűzésünk egy olyan helyi kommunikációs csatorna kialakítása, ahol a helyi közösség hiteles információkat kap.
A Kábítószerügyi Egyeztető Fórum 2015. évre a cselekvési terve mellé a szakintézmények együttműködésével egy előadássorozatot valósít meg.
Az előadássorozat indokoltságát az adta, hogy tapasztalataink szerint az új pszichoaktív szerek terjedése egyre több fiatalt érint. A legális szerek (alkohol és gyógyszer) használata pedig soha nem látott méreteket ölt. A KEF tagintézményei növekvő tendenciát látnak a viselkedéses függőségek (internet függőség, étkezési zavarok, stb.) terén is. A velük kapcsolatban álló szakemberek, pedagógusok és szüleik tehetetlenül és eszköztelenül állnak a fennálló helyzettel szemben.
Nem szeretnénk, ha az előadássorozat önmagában csak kábítószer használatról szólna. Célkitűzésünk volt, hogy egy életigenlő, alternatívákat mutató, pozitív gondolatiságokat tartalmazó folyamat induljon el a városban, amely a pozitív pszichológia eszközeivel dolgozik. A programsorozat szándéka szerint hiteles és érthető információkat ad, az élet pozitív oldalára fókuszál, a szerhasználatok visszautasítása felé terel, mindezek mellett, megmutatja a városi intézményeket, elérhetővé teszi őket, hogy az érintettek mind szélesebb körben vehessék azokat igénybe.


A helyi KEF 2015. szeptember 8-án egy olyan programot szervez, amely során az egri JAJA együttes megzenésített József Attila verseket ad elő, valamint Bérczesi Róbert a Hiperkarma zenekar tagja egy szál gitárral zenél, énekel. A koncertek után egy interaktív beszélgetésre invitáljuk a zenészeket és a közönséget, ahol elmondhatják véleményüket a szenvedély, a függőség témában.
A beszélgetés helyszínéül az EKMK Vitkovics Alkotóház és Művésztelepet választottuk, amelynek udvara tökéletesen alkalmas a kora őszi időben a koncertek és a beszélgetés megrendezésére.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 16:13, csütörtök | Belföld

Kecskeméten folytatta vidéki kampánykörútját Orbán Viktor

2024. Május 16. 16:12, csütörtök | Belföld

Változékonnyá válik az időjárás a pünkösdi hosszú hétvégén

2024. Május 16. 16:11, csütörtök | Belföld

Fiktív motorkerékpár-eladások hátterét göngyölítette fel a NAV

2024. Május 16. 08:25, csütörtök | Életmód

Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?

A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára