Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Július 06. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: orientpress

A mezőgazdasági erőgépek és vontatmányuk után nem kell útdíjat fizetni

A mezőgazdasági erőgépek és vontatmányuk után nem kell útdíjat fizetni

Nem kell útdíjat fizetni a mezőgazdasági erőgépek és vontatmányuk után - közölte Kibédi-Varga Lajos, az e-útdíj szakmai projektszóvivője. A július 1-jén elindult HU-GO elnevezésű új rendszer a 3,5 tonna megengedett legnagyobb össztömeget meghaladó tehergépjárművekre (például vontató, nyerges vontató, illetve az ilyen gépjárműből és az általa vontatott pótkocsiból, félpótkocsiból álló járműszerelvény) vonatkozik.

Az e-útdíj rendszer a hazai közúthálózat 6513 kilométer hosszú szakaszait érinti. A díjköteles autópályák, autóutak, valamint egy, kettő és három számjeggyel jelölt számozott országos közutak elemi díjköteles szakaszait az útdíj mértékéről és az útdíjköteles utakról szóló 25/2013. (V.31.) NFM rendelet melléklete tartalmazza, mely elérhető a www.hu-go.hu oldalon. A jogszabályok alapján tehergépjárművek a nem díjasított mellékúthálózatot csak célforgalomra vehetik igénybe. A települések lakott területen belüli útszakaszai díjmentesek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.