Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2015. Július 09. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

A legnagyobb magyar webáruházak forgalma meghaladta az 50 milliárdot

A legnagyobb magyar webáruházak forgalma meghaladta az 50 milliárdot

A tíz legnagyobb Magyarországon működő webáruház tavalyi forgalma meghaladta az 50 milliárd forintot, amelyhez együttesen közel 3 millió vásárlás társult.

Derül ki a GKI Digital összesítéséből, amely a 2014-es online értékesítésből származó nettó jövedelmük alapján rangsorolta az e-kereskedőket.

A GKI Digital Kutató és Tanácsadó Kft. a magyar tulajdonban lévő, vagy az országban hivatalos képviselettel, leányvállalattal rendelkező, mintegy 1400 webáruházat vizsgálva állította fel a legnagyobb online kereskedők TOP10 listáját.

A szerdán közölt adatok szerint a lista élén a tavaly 25 milliárd forint árbevételt elért, főként elektronikai és műszaki cikkek értékesítésével foglalkozó Extreme Digital áll.

A második helyen a cseh érdekeltségű, mintegy 15 féle termékkategóriát képviselő Mall.hu végzett, és harmadik lett a 16 éve működő, elsősorban könyvek, filmek, zenék értékesítésével foglalkozó Libri-Shopline.

A GKI által felállított TOP10 listán a negyedik helyen a Media Markt műszaki áruház 2013-ban elindított online áruháza áll.

A középmezőnyben található a 2010-ben alapított Bónusz Brigád, amely elsőként startolt a Magyarországon 2010-ben indult bónusz-kupon cégek piacán. Ezt követi a számítástechnikai szektorban tevékenykedő, magyar tulajdonban lévő iPon.

A három éve elindított, teljes egészében saját márkájú termékekre épülő, tematikus webáruház modelljét képviselő Tschibo a hetedik legnagyobb e-kereskedő Magyarországon, míg a napi élelmiszerek online kiskereskedelmi piacára két évvel ezelőtt belépett Tesco a rangsor nyolcadik befutója.

A kilencedik helyet a Fashion Days foglalta el, amelynek a divat-márkák értékesítése a profilja, a magyar tulajdonú Játéknet pedig az ország tizedik legnagyobb webáruháza.

A GKI közleményében megemlíti, hogy bár a listaalkotási szabályainak értelmében a rangsorban olyan cég nem kaphatott helyet, amely nem rendelkezik hivatalos magyarországi képviselettel vagy leányvállalattal, azonban a román eMAG magyar piacra gyakorolt hatásai és márka-ereje miatt mégis a piac fontos szereplője és a 2014-es eredményei alapján a lista harmadik helyét foglalná el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.