Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2013. Január 27. 18:52, vasárnap | Belföld
Forrás: MTI

A jövő héten enyhül az idő, akár plusz 10 fok is lehet

A jövő héten enyhül az idő, akár plusz 10 fok is lehet

A jövő héten változékony, enyhülő idő várható: lehet havazás, eső, ónos eső is, de a hét második felében már plusz 10 fok körüli maximumokra is számítani lehet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzése szerint hétfőn túlnyomóan borult lesz az ég, több helyen valószínű havazás, délnyugaton, nyugaton helyenként havas eső, eső, hajnalban átmenetileg ónos eső is lehet. A legalacsonyabb hőmérséklet többnyire mínusz 7 és mínusz 2 Celsius-fok között alakul, a nappali maximumok mínusz 2 és plusz 2 fok között várhatók.
Kedden az éjszaka képződött köd fokozatosan feloszlik, de elsősorban északkeleten napközben is párás marad a levegő. Hajnalban keleten lehet néhol havazás, majd átmeneti szünet után délután ismét várható keleten, északkeleten hó, másutt eső, ónos eső. A minimumhőmérséklet többnyire mínusz 7 és mínusz 2 fok között, a kevésbé felhős, havas tájakon mínusz 7 fok alatt alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet mínusz 1 és plusz 4 fok között valószínű.
Szerdán elszórtan eső, északkeleten ónos eső, havazás is előfordulhat. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke mínusz 3 és plusz 2, a legmagasabb nappali hőmérséklet plusz 3 és plusz 8 fok között, északkeleten plusz 3 fok alatt alakul.
Csütörtökön hajnalban még lehetnek néhol záporok, napközben viszont csapadék már nem valószínű. A minimumhőmérséklet mínusz 1 és plusz 4 fok között valószínű. A nappali maximumok várhatóan plusz 4 és plusz 10 fok között lehetnek.
Pénteken helyenként ismét számítani lehet esőre, záporra, a hegyekben hózápor is előfordulhat. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 2 és plusz 3 fok között alakulhat. Nappal plusz 4 és plusz 10 fok körüli hőmérséklet várható.
Szombaton is előfordulhat elszórtan zápor, hózápor. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke mínusz 1 és plusz 4 fok között valószínű. A nappali maximumok várhatóan plusz 4 és plusz 9 fok között alakulnak.
Vasárnap változóan felhős idő lesz több-kevesebb napsütéssel, elszórtan záporokkal, hózáporokkal. A minimumhőmérséklet mínusz 6 és mínusz 1, a legmagasabb nappali hőmérséklet mínusz 1 és plusz 4 fok között várható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.

2024. Május 03. 13:42, péntek | Belföld

46 ezer fát ültettek el eddig az Országfásítási programban

Meghaladja a 46 ezret az Országfásítás programban az elmúlt négy évben elültetett fák száma