Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2017. Január 12. 18:29, csütörtök | Helyi

A HIDEGRE VALÓ TEKINTETTEL MEGNYÍLT A SZVORÉNYI UTCAI MELEGEDŐ

A HIDEGRE VALÓ TEKINTETTEL MEGNYÍLT  A SZVORÉNYI UTCAI MELEGEDŐ

A nagy hidegre való tekintettel bevezetett intézkedések kapcsán, pénteken kiadott közleményünket az alábbiakban frissítjük:

A Tulipán téri, új Gondozói ház kapacitása a nagy hideg miatt betelt, ezért - ahogyan ezt előre jeleztük - megnyílt az ellátásra szorulók előtt a Szvorényi utca 69. szám alatti, volt általános iskola épülete is.

Akinek tehát segítséget jelent, ha fűtött helyiségben tartózkodhat és zsíros kenyeret és forró teát fogyaszthat, megteheti ezt egészen addig, amíg a rendkívüli hideg időjárás tart. Az egykori iskolaépületet január 11-én, szerdán nyitottuk meg az Egri Főegyházmegye Karitász Szervezettel együttműködésben. Az épületet Eger Önkormányzata bocsátja a segélyszervezet rendelkezésére, emellett 24 órás biztonsági szolgálatot és naponta egyszer, bőséges meleg ételt biztosítunk a rászorulóknak az Egri Szociális Szolgáltató Intézményen (a Családsegítő Intézet utódja) keresztül. A Főegyházmegyei Karitász más jellegű ellátást is biztosít a helyszínen.

Továbbra is kérünk mindenkit, aki segítségre szorulót lát, hogy a nap bármely órájában hívja a 30/401-0107-es telefonszámon az Egri Szociális Szolgáltató Intézmény ügyeletes szociális munkását. A fenti mobilszám hiányában az ismert segélyhívó számok egyikét (pl. 112) is tárcsázhatjuk. A lényeg az, hogy figyeljünk egymásra és segítsünk, ha bajba jutott, veszélyben lévő embert látunk Eger utcáin. Ezzel - szó szerint - életet menthetünk.

További információ, hogy a Magyar Vöröskereszt Heves Megyei Szervezete a megszokott helyen, a Klapka u. 9. szám előtt minden munkanapon forró teát és zsíros kenyeret kínál, emellett január 13-án, pénteken délben 100 adag meleg ételt osztanak szét.

Eger Önkormányzata az Egri Szociális Szolgáltató Intézményen keresztül – és minden illetékes szervvel együttműködve – igyekszik jól koordináltan, kielégítő módon gondoskodni a segítségre szorulókról. Ehhez kérjük a média nagyon fontos közvetítő munkáját, valamint valamennyi egri lakos támogatását.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: