Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Május 28. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

A csótányok nem szeretik az édességeket

A csótányok nem szeretik az édességeket

A csótányok utálják a cukros édességeket, legalábbis a Németországban élők. Ezek a fajok kisebb rokonai az Amerikában elhonosodott nagyobb fajoknak - írja a The Guardian Express.

A német csótányok karcsúbbak, kisebbek és barnábbak és a világon mindenhol ott vannak az otthonokban, az irodákban és a lakóépületekben. Ők azok, akik elkerülik a glükózt. A tudósok szerint ennek egyik oka, hogy a glükóz ízét keserűbbnek érzik ezek a csótányok. Emiatt azonban elkerülik a nekik állított csapdákat is.

Mivel az a gén, ami miatt elkerülik a csótányok a glükózt, öröklődik, ennek eredményeképpen egyre több glükóz-rezisztens bogár fogja ellepni a földet.

A kutatók a csótányok nyelvére tettek cukrot, hogy megnézzék reakciójukat. Bár közismert, hogy a csótányok, csakúgy mint más rovarok is idővel rezisztensek lesznek a méreggel szemben, jelen tanulmány szerzői mégis valami újdonságot fedeztek fel: arra lettek figyelmesek, hogy a csótányok nem a mérget, hanem magát a cukrot kerülik el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.