Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2015. Október 22. 13:24, csütörtök | Helyi
Forrás: Polgármesteri hivatal

14 KÓRUS, CSAKNEM 300 FIATAL JELENTKEZETT A KOVÁCS KATI EGRI DALVERSENYRE (KKEDv)

14 KÓRUS, CSAKNEM 300 FIATAL JELENTKEZETT A KOVÁCS KATI EGRI DALVERSENYRE (KKEDv)

Az 5 fős zsűri Szabó Attila Kossuth-díjas zenész elnökletével elvégezte az előválogatást

2015 tavaszán Eger Város Önkormányzata meghirdette a Kovács Kati Egri Dalversenyt (KKEDv), melyre a szeptember 30-i határidőig 14, egyenként 20-25 fő énekesből és kísérő zenészből álló kórus jelentkezett az ország minden tájáról. Az 5 fős zsűri Szabó Attila Kossuth-díjas zenész elnökletével elvégezte az előválogatást: a beküldött videók alapján 9 kórust hívtak be a Kovács Kati pályafutásának 50. évfordulója tiszteletére, 2015. október 27-én, Egerben rendezendő döntőbe. A fiatalok az esti, jubileumi Kovács Kati koncerten is részt vesznek.

A dalversenyre 2015. május 15. és szeptember 30. között lehetett jelentkezni az iskolás csapat által tetszőlegesen kiválasztott Kovács Kati dal előadásáról készített videóval, melyet az énekegyüttesek egy video-megosztóra töltöttek fel.

A pályázatra 14 csapat részéről érkezett be Kovács Kati dal-feldolgozás: küldtek nekünk zenés videót Miskolcról, Budapestről, Zsámbékról, Cserkeszőlőről, Mohácsról, Szigetszentmiklósról, Vasvárról, Karcagról, Pétervásáráról és természetesen Egerből is. A verseny a Kossuth-díjas művésznő, Eger díszpolgára pályafutásának 50. évfordulója előtt tiszteleg. A döntő napján Kovács Kati jubileumi koncertet ad az ő városában, melyre néhány nap alatt elfogyott minden jegy.

Az 5 főből álló szakmai zsűriben gyakorló zenészek, kórus- és együttes vezetők (a legmagasabb, tudományos zenei képzettségig bezárólag), valamint a kommunikációban és marketingmunkában is jártas szakemberek szerepelnek.

- Szabó Attila, a Kossuth-díjas Csík zenekar tagja, a zsűri elnöke

- Schmiedmeiszter Szilvia karnagy, az Egri Érseki Fiúkórus vezetője

- Dr. Nagy Zoltán PhD, az Eszterházy Károly Főiskola docense, a Gárdonyi Géza Színház karnagya, több egri együttes/kórus vezetője

- Fehér Zsombor, a Fonogram-díjas egri Kerekes Band frontembere, számos koncert szervezője

- Szabó László, kommunikációs szakember, a Magyar Teátrumi Társaság titkára, rendezvény- és koncertszervező, DJ

A zsűri 9 produkciót hívott be az október 27-i döntőbe, ahol így összesen 224 fő léphet színpadra. A finalista énekegyüttesek két dalt adnak elő élőben: a videóban megismert Kovács Kati feldolgozást és egy szabadon választott művet, természetesen a kiírásnak megfelelő, élő, akusztikus zenei kíséret mellett.

A döntő nyertesének jutalma az, hogy a győztes Kovács Kati feldolgozást élőben előadhatja a művésznő október 27-i, egri, jubileumi koncertjén, valamint - Eger Önkormányzatának meghívását élvezve - 2016 tavaszán részt vehet egy háromnapos, „all inclusive” osztálykiránduláson.

További médiainfó:

Ypsylon Média - Szlopóczki Janka

Telefon: +36 70 953 0308; E-mail: szlopoczki.janka@ypsylonmedia.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 18:21, szerda | Külföld

Merénylet: Életveszélyes állapotban szállították kórházba a megsebesített szlovák kormányfőt

Életveszélyes állapotban, helikopterrel szállították a besztercebányai kórházba Robert Fico szlovák miniszterelnököt, akit szerdán Nyitrabányán (Handlova) a kormány kihelyezett ülése után lőttek meg

2024. Május 15. 14:08, szerda | Belföld

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint -

2024. Május 15. 09:45, szerda | PR

K&H: a karbonlábnyom csökkentése üzletileg is megéri

a legfrissebb CDP-jelentés szerint csak minden ötödik európai cég aktív a zöld átállás terén