Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2016. Október 22. 14:44, szombat | Helyi

VÁRJUK AZ EGRIEK VÉLEMÉNYÉT

VÁRJUK AZ EGRIEK VÉLEMÉNYÉT

Az egri „CLLD-munka”, azaz a „Közösségi szinten irányított városi helyi fejlesztések” című pályázati program koordinálására létrejött.

13 tagszervezetből álló Egri Helyi Közösség elkészítette a kulturális és közösségi terek infrastrukturális fejlesztésére vonatkozó, helyi közösségi fejlesztési stratégiát.

Ez a „társadalmasításra” szánt anyag - az egri CLLD-projekt részleteivel együtt - megtalálható a clld.eger.hu oldalon.

A Helyi Közösségi Fejlesztési Stratégia innen azonnal letölthető

A stratégia véleményezésére 2016. október 25-én 13.00 óráig van lehetőség.
A véleményeket, javaslatokat a clld@ph.eger.hu címre várjuk.

A „CLLD” rövidítés talán már ismert a sajtóban dolgozók előtt, de ha nem így lenne, úgy itt egy rövid, összefoglaló segítség:
Mi az a CLLD?
Röviden: ez egy olyan projektet jelent, melyben Eger Önkormányzata együttműködik az Egri Helyi Közösséggel.
Bővebben: A Nemzetgazdasági Minisztérium Regionális Fejlesztési Programok Irányító Hatósága regisztrációt hirdetett a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) 7. prioritási tengelye keretében elérhető „Közösségi szinten irányított városi helyi fejlesztések (Community-led Local Development, azaz CLLD) megvalósítása érdekében létrejövő helyi akciócsoportok (HACS) megalakítására. "A partnerségen alapuló, civileket, vállalkozásokat és intézményeket tömörítő HACS-ok a helyi szükségleteket és lehetőségeket feltárva ösztönzik a helyi szereplők együttműködését, s a vonatkozó EU Rendelet és a TOP 7. prioritása feltételeinek megfelelően helyi fejlesztési stratégiát alakítanak ki."

Mi az a Helyi Közösség?
A HACS a pályázati terminológiából fakadó elnevezés, és az egri HACS neve: Egri Helyi Közösség. Ez a csoport civileket, vállalkozásokat és intézményeket tömörít és Eger Terület- és Településfejlesztési Operatív Programjának (TOP) keretében, a „Közösségi szinten irányított városi helyi fejlesztések” című projekthez kapcsolódóan (7. prioritási tengely) végzi a munkáját. 2016 őszén arra kértük az egrieket, hogy a korábban az eger.hu oldalon megjelent kérdőív kitöltésével segítsék az Egri Helyi Közösséget a helyi közösségi fejlesztési stratégia kidolgozásában. Ily módon közösen gondolkodtunk azon, hogyan lehetne közösségi, kulturális, szabadidős tereinket, civil társadalmunkat a helyi közösség valós igényeinek megfelelően, hatékonyan fejleszteni.

Köszönjük mindenkinek, aki időt szánt a kérdőív kitöltésére, elmondta véleményét, megosztotta javaslatait! Számítunk rájuk és észrevételekre a megalkotott fejlesztési stratégia kapcsán is!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.