Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2015. Február 24. 18:34, kedd | Helyi
Forrás: Rádió Eger

Vár és kórház

Vár és kórház

Megjelent a késedelemben lévő uniós támogatású állami, illetve önkormányzati fejlesztések listája a hivatalos pályázati honlapon.

A több mint ezer beruházást felsoroló lajstromban körülbelül hatvan heves megyét érintő projekt. Ezek között szerepel szennyvizes, illetve hulladéklerakós beruházások, egészségügyi intézmények fejlesztései. Egert leginkább a vár és a kórház beruházása érinti. Jelenleg az egri kórház rekonstrukcióján nagy erőkkel dolgoznak. Dr. Tóth Ildikó, a kórház új főigazgatója a heolnak elmondta, hogy nagyon későn indult el a beruházás, ezért szakaszolást hajtanak végre. Ez azt jelenti, hogy két befejezés lesz. Az egyik, amit az unió finanszíroz, illetve egy másik, amihez a kormány segíti hozzá az intézményt. Az első ütemet szeptember végén szeretnék lezárni.
Nagy erőket kell mozgósítani az egri várban folyó beruházásnál is. Itt a csúszás egyik oka az volt, hogy a pályázatot még a megyei önkormányzat nyújtotta be, ám a vár fenntartója, a pályázat kedvezményezettje előbb a Heves Megyei Intézményfenntartó Központ, majd Eger városa lett. A beruházásnak 2014 végére el kellett volna készülnie. A késlekedést többek között a folyamatos régészeti feltárások is okozták.

Címkék: hírek Eger, info Eger

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 06:43, péntek | Belföld

Nagy Márton: Magyarországon minden adott, hogy Kína logisztikai központja legyen

Magyarországnak versenyképessége javítása érdekében szüksége van a kínai kapcsolatokra, a két ország közötti együttműködés erősítésére

2024. Május 03. 06:41, péntek | Életmód

Nemzetközi elismerést kapott a szentendrei Skanzen

A SozialMarie díj harmadik helyezettje lett a szentendrei Skanzen Demencia Programja - tájékoztatta a Szabadtéri Néprajzi Múzeum az MTI-t csütörtökön.

2024. Május 03. 06:39, péntek | Életmód

Ma kezdődik a május-júniusi érettségi vizsgaidőszak

A nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyak írásbeli vizsgáival ma kezdődik a 2023/2024-es tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszaka.

2024. Május 03. 06:38, péntek | Belföld

A Balatonnál az új építésű lakások átlagos négyzetméterára a 3,2 millió forintot is elérheti

A Balaton-parton háromszoros az árkülönbség a legolcsóbb és legdrágább települések új építésű projektjei között: