Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2017. Szeptember 05. 16:25, kedd | Helyi
Forrás: PH

ÚJ SZOLGÁLTATÓ AZ EGRI, ISKOLAI KÖZÉTKEZTETÉSBEN

ÚJ SZOLGÁLTATÓ AZ EGRI, ISKOLAI KÖZÉTKEZTETÉSBEN

Szeptember 1-jétől új szolgáltató látja el a gyermekétkeztetési feladatokat Eger Önkormányzata szervezésében, hét egri általános iskolában és négy középiskolában, illetve kollégiumban.

A számos, minőségi garanciát is tartalmazó közbeszerzési eljárás során a TS Gastro Kft. nyerte el a megbízást, amely magába foglalja a speciális diétát igénylő gyermekek ellátását is. Az ország több területén működő cég 15 városban, több mint 20 ezer gyermek étkezéséről gondoskodik naponta, a 2017/2018-as tanév kezdetétől immár Egerben is.

Az érintett egri intézmények: Balassi Bálint Általános Iskola; Tinódi Sebestyén Tagiskola; Móra Ferenc Tagiskola és Előkészítő Szakiskola; Hunyadi Mátyás Általános Iskola; Kemény Ferenc Sportiskolai Általános Iskola; Lenkey János Általános Iskola; Pásztorvölgyi Általános Iskola és Gimnázium; Kereskedelmi, Mezőgazdasági, Vendéglátóipari Szakközép-, Szakiskola és Kollégium; Kossuth Zsuzsanna Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium; Bornemissza Gergely Szakközép-, Szakiskola és Kollégium.

Szucsik György, a Közgyűlés Városi Szociális és Családügyi Bizottságának elnöke a témáról tartott sajtótájékoztatón elmondta: az önkormányzat kiírásának fókuszában a gyermekek számára minőségi étel nyújtása mellett e minőség ellenőrizhetősége és a szolgáltatást igénybe vevő egri családokkal, szülőkkel való folyamatos kapcsolattartás, visszacsatolás lehetősége állt. A versenyző feleknek referenciákkal, szakmai képzettség és tapasztalat pontos megjelölésével kellett igazolniuk azt, hogy a vállalkozás alkalmas a minőségi feladatvégzésre. Minden, a közbeszerzésben szereplő kitétel a minőség, az ellenőrizhetőség és a fogyasztói kapcsolattartás irányába mozdította el az egri, iskolai gyermekétkeztetés rendszerét. Továbbra is alapvető szempont volt az, hogy a nyersanyag-beszerzésben előnyt élvezzenek az Egerben és a város környékén tevékenykedő őstermelők.

A tanácsnok hozzátette: Eger Önkormányzata az elmúlt két év átlagához képest megközelítőleg megkétszerezte a gyermekétkeztetésre fordított kiadásait, ami 2017-ben csaknem 160 millió Ft-ot jelent a városunk költségvetésében. Az érintett hét általános iskolában - éves szinten - összesen csaknem 238 ezer adag tízórai, megközelítőleg 435 ezer adag ebéd és 238 ezer adag uzsonna elkészítéséről van szó. Középiskolákban és kollégiumokban a feladat – korábbi évek adatain alapuló becslés szerint - több mint 19 ezer adag reggeli/év, több mint 31 ezer adag tízórai/év, 42 ezer adag ebéd, több mint 31 ezer adag uzsonna és megközelítőleg 21.600 adag vacsora/év elkészítését jelenti. A szolgáltató végzi a négyféle diétás étkeztetést is, minisztériumi rendelet szerint, a mindenkori szükségnek megfelelően. Az új szolgáltató által elnyert megbízás 2017. július 31-től 2022. július 31-ig tart.

Takács Zsolt, a vállalat ügyvezetője kiemelte:

A TS Gastro Kft. a korábbi négy főzőkonyha helyett egyetlen, korszerű főzőkonyhát hoz létre Eger városában, a Bem tábornok utca 3. szám alatt, melyet az Egri Közszolgáltatások Városi Intézményén keresztül Eger Önkormányzata biztosít számukra. Ezzel egyidejűleg a többi, iskolákban működő konyhát melegítőkonyhaként korszerűsítik. A cég a „központi” főzőkonyha létrehozásával egységesen biztosítja a garantált és ellenőrizhető ételminőséget, minden egri iskolás számára.

A cégvezető hozzátette: a szakiskolák, szakközépiskolák, gimnáziumok diákjai és a kollégiumi fiatalok szeptember 25-től kétféle főételből választhatnak. A társaság fő célkitűzése, hogy minél több egri iskolás számára tudjon választékos, minőségi szolgáltatást nyújtani.

Bodnár Gábor, a gyermekétkeztetést az önkormányzat részéről koordináló Egri Közszolgáltatások Városi Intézményének igazgatója kiegészítésként aláhúzta: a fentieken túl jó hír az egri családok számára, hogy a térítési díj az előző tanévihez képest nem emelkedik. Hasznos gyakorlati tudnivaló, hogy a befizetéseket szeptember 11-12-13-án lehet megtenni, s természetesen az EKVI továbbra is lehetőséget biztosít az átutalással történő fizetésre. A megrendeléseket az intézménynél a gyermekek és a szülők számára ismerős, tapasztalt munkatársaik várják.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:51, szombat | Belföld

Orbán Viktor: amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán.

2024. Április 20. 09:49, szombat | Belföld

BMW-Lufthansa megállapodás: nagyobb repülők közlekednek Debrecen és München között

A debreceni autógyárát érintő társasági szerződést kötött a BMW Group a Lufthansa légitársasággal, ennek értelmében nagyobb befogadóképességű repülőket közlekedtetnek Debrecen és München között hétfői és pénteki napokon

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.

2024. Április 20. 09:46, szombat | Sport

Győzelemmel avatta fel az Alba Arénát a magyar jégkorong-válogatott

A jövő vasárnap kezdődő divízió I/A-világbajnokság előtt álló magyar férfi jégkorong-válogatott 2-1-re legyőzte az elitben szereplő norvég csapatot a székesfehérvári Alba Aréna avató mérkőzésén pénteken.