Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2017. Január 23. 17:55, hétfő | Helyi

Tovább romlott Eger levegőjének minősége

Tovább romlott Eger levegőjének minősége

Az elmúlt napokban 24 órás átlagban meghaladta a riasztási küszöbértéket.

Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata tájékoztatja Eger város lakosságát, hogy a szállópor (PM10) koncentráció a városban üzemelő automatikus mérőállomáson az elmúlt napokban 24 órás átlagban meghaladta a riasztási küszöbértéket (100 ug/m3), és az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a beálló hidegpárna miatt a napokban a levegőminőség javulása nem várható.

Az Önkormányzat arra kéri a lakosságot, hogy amennyiben lehetséges, mérsékeljék a szén-, fa- és olajtüzelésű fűtőberendezések használatát, lehetőség szerint szüneteltessék az egyéni gépjárműhasználatot, részesítsék előnyben a közösségi közlekedést.

A levegő szennyezettsége a késő délutáni, esti, éjjeli órákban a legmagasabb, ekkor kerüljék a szabadban tartózkodást, valamint a szellőztetést. Délelőtt és a kora délutáni órákban a levegő szennyezettsége alacsonyabb. Külterületen tilos az avar és kerti hulladék nyílt téri égetése, valamint bármilyen egyéb nyílt téri égetés.

A levegő szennyezettsége magas, ezért a szabadban a sportolást, hosszabb tartózkodást szintén kerülje el mindenki, aki teheti.

A levegőminőség aktuális mérési adatai megtalálhatóak a http://www.levegominoseg.hu/ weblapon.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése a következő 3 napra:
A teljes időszakban a Kárpát-medencét hideg levegő fogja megülni gyenge légmozgásokkal, gyakori ködképződéssel. Az éjjel képződött köd egyre gyakrabban napközben is megmaradhat. Az időszak második felében a ködből átalakult, megemelt rétegfelhőzet lehet inkább a jellemző, amely továbbra is korlátozza a levegő lényeges átkeverődését Később, a megemelt rétegfelhőzet kialakulásával a szennyezettségben némi javulás várható, de továbbra is a tájékoztatási küszöb közelében maradhatnak a koncentráció értékek a legtöbb helyen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.