Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. Május 30. 09:47, kedd | Belföld
Forrás: Ügyészség

Többször is felhívta a győri rendőrkapitányságot, hogy bomba van az épületben

Többször is felhívta a győri rendőrkapitányságot, hogy bomba van az épületben

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki több alkalommal olyan bejelentést tett, hogy bomba van a rendőrségen.

A vádirati tényállás szerint a 41 éves férfi 2022 augusztusa előtt többször tette bejelentést a 112-es segélyhívón a rendőrségre. Úgy érezte, hogy bejelentéseit nem veszik komolyan, a rendőrség ezek miatt nem a megfelelő módon intézkedik, és ezt nehezményezte.

Emiatt a terhelt dühös volt, ezért 2022 augusztusában, egy nap a reggeli órákban egy győri nyilvános telefonfülkéből, a 112-es segélyhívószámon bejelentést tett a rendőrséghez, arról, hogy bomba van a rendőrségen. Ezt követően aztán, aznap délután az elkövető még két alkalommal hívta nyilvános fülkéből a segélyhívót és újra bejelentéseket tett, hogy a rendőrség épületében bomba van.

Az első telefont követően a rendőrség bombakutatók, és bombakutató kutya segítségével átvizsgálta az épületet, és nem találtak robbanóanyagot.

A vádlott egy hónappal később, szeptemberben, a hajnali órákban szintén azzal telefonált a rendőrségre, hogy bomba van a Győri Rendőrkapitányságon. Bejelentése ekkor is valótlannak bizonyult. Végül a rendőrök a térfigyelő kamerák felvételeinek elemzésével azonosították az elkövetőt.

Az ügyészség a vádlottal szemben folytatólagosan elkövetett közveszéllyel fenyegetés miatt emelt vádat. A büntetési tétel három évig terjedő szabadságvesztés.

Az ügyben az érdemi döntést várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk