Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Január 09. 15:19, kedd | Helyi
Forrás: Police

TISZTA KÉK – LEGYÉL TE IS RENDŐR!

TISZTA KÉK – LEGYÉL TE IS RENDŐR!

A Magyar Rendőrség utánpótlása érdekében olyan fiatalokat keres, akik a rendőri szolgálatot választanák hivatásuknak. A Miskolci Rendészeti Szakgimnázium nyílt napot tart 2018. január 12-én.

Az érdeklődők döntését támogató nyílt napon a rendészeti szakgimnázium munkatársai többek között bemutatják az oktatási helyszíneket, emellett felvilágosítást adnak a rendőri hivatásról, továbbá az érdeklődők fizikai erőnlétének felmérésére is lesz lehetőség.

A látogatók - többek között – részt vehetnek bűn- és baleset megelőzési bemutatón, ízelítőt kaphatnak a megyei rendőr-főkapitányság bűnügyi-technikai tevékenységéből, megtekinthetik a szituációs-, bűnügyi-, közlekedési-, csapatszolgálati-, határrendészeti szakkabinetet, a szituációs lőteret és az iskola egyéb objektumait.

A szakemberek a felvételi jelentkezésről is részletes tájékoztatót tartanak, illetve az egészségi állapottal kapcsolatosan felmerülő kérdésekre a rendészeti szakgimnázium orvosa válaszol.

A nyílt további programjai között szerepel:

- fegyverek és a rendőr szakmában használatos egyes eszközök bemutatása
- lövészeti bemutató
- csapatszolgálati bemutató
- okmányismeret
- ujjlenyomatvétel, rabosítás, felismerésre bemutatás
- műveltségi teszt
- fizikai alkalmassági vizsga ágai és végrehajtásának módjai
- alaki bemutató
- bűnügyi, szituációs, közlekedési, határrendészeti, csapatszolgálati, informatikai - - - szakkabinetek bemutatása
- életmentő technikák alkalmazása
- konditerem és tanulói szállás megtekintése
- a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság bemutatkozása.

Felhívjuk az érdeklődők figyelmét, hogy a Miskolci Rendészeti Szakgimnázium (3526 Miskolc, Szentpéteri kapu 78.) nyílt napjának programjai 7 óra 45 perctől kezdődnek és 13 óráig tartanak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.

2024. Április 26. 06:46, péntek | Belföld

Az agrárminiszter szeretné betiltani a szalmabálák erőművi értékesítését

Nagy István, az Aranyeső Kft. tárolói beruházásának átadóünnepségén, a Somogy vármegyei Kapolypusztán azt mondta, a talaj csökkent humusztartalma miatt minden szervesanyagra szükség van.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.