Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. Szeptember 29. 20:03, csütörtök | Helyi
Forrás: Heves Megyei Rendőr-főkapitányság

Tartsák be a sebességhatárokat!

Tartsák be a sebességhatárokat!

A heves megyei rendőrök felhívják a járművezetők figyelmét, hogy a balesetek visszaszorítása érdekében a megengedett sebességhatáron belül közlekedjenek.

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság kiemelt feladatként kezeli a prevenciós célú közúti ellenőrzéseket. A sebességtúllépések és közlekedési balesetek visszaszorítása, valamint a közlekedésbiztonsági helyzet javítása érdekében a megye közútjain, több helyszínen végeznek sebességellenőrzést.
A képen látható Opel típusú személygépjármű vezetője 2016. szeptember 24-én Egerben, az Árpád úton 50 km/h helyett 102 km/h sebességgel közlekedett lakott területen belül.
Megfelelő állapotú gumiabronccsal, száraz úttesten 50 km/h sebességgel haladva a féktávolság 31 méter, ezt a távolságot teszi meg a jármű vészfékezéskor az akadály észlelésétől a megállásig, Kevésbé határozott fékezés esetén ez a távolság 45 méterig emelkedhet.
Ha a járművezető 100 km/h sebességről alkalmaz vészfékezést, ebben az esetben a féktávolság 89 méter. Ennél a tempónál az akadály észlelése és a lassulás kezdete közötti 1,3 másodperc alatt 36 métert tesz meg a jármű.
A fenti adatok szerint, ha az autós 50 km/h sebességgel haladva egy hirtelen feltűnő akadály előtt éppen meg tudna állni, hasonló szituációban 100 km/h sebességgel haladva az akadály előtt még a fékezést sem tudná megkezdeni, azaz az akadállyal 100 km/h sebességgel ütközne.
A jelentős sebességtúllépés közlekedésbiztonsági szempontból rendkívül kockázatos, így a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága arra kéri a közlekedőket, hogy minden esetben tartsák be a sebességhatárokat!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére