Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2023. Szeptember 25. 06:00, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Szeptember utolsó hetében visszatér a nyugodt, napos idő

Szeptember utolsó hetében visszatér a nyugodt, napos idő

Szeptember utolsó hetében visszatér a napos, nyugodt idő, 23-28 Celsius-fok körüli maximumokkal.

Néhol megélénkülhet a szél és hajnalban már megjelennek a pára- és ködfoltok is - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Hétfőn délelőtt még az ország nyugati, délnyugati részén lehet több a felhő, és ott előfordulhat eső, záporeső, esetleg délen zivatar is. Ezt követően ezeken a területeken is naposra fordul az idő. Északkeleten és a Nyugat-Dunántúlon élénk lesz az északias szél, majd napközben egyre nagyobb területen mérséklődik a légmozgás. A csúcshőmérséklet 22 és 29 fok között alakul, legmelegebb a keleti, északkeleti vidékeken várható.

Kedden már sok napsütésre lehet számítani, kevés gomoly- és fátyolfelhővel, csapadék nem várható. Hajnalban pára-, illetve ködfoltok képződhetnek. Az északkeleti, keleti szél néhol időnként megélénkül. A hőmérséklet hajnalban 11 és 17, délután 23 és 28 fok között alakul.

Szerdán hajnalra kialakulhatnak pára- és ködfoltok, de napközben napos idő várható általában kevés fátyol-, illetve gomolyfelhővel, csapadék nélkül. A keleties szél néhol időnként megélénkül. A hajnali 10-17 fokról 23 és 28 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Csütörtökön hajnalra pára-, illetve ködfoltok képződhetnek, de napközben napos, száraz időre van kilátás általában kevés gomoly- és fátyolfelhővel. Néhol megélénkülhet a keleti, délkeleti szél. A minimum-hőmérséklet 9 és 16, a maximum 23 és 28 fok között valószínű.

Pénteken hajnalban előfordulhatnak pára- és ködfoltok, majd napközben sok napsütésre kell számítani gomoly- és fátyolfelhőkkel, csapadék nem valószínű. Néhol időnként megélénkülhet a déli, délnyugati szél. Hajnalban 9-16, a délutáni órákban 23-28 fok várható.

Szombaton hajnalban pára-, ködfoltok kialakulhatnak, majd napközben változóan felhős idő valószínű hosszabb-rövidebb napsütéssel, helyenként előfordulhat csapadék. A délnyugati, majd az északi, északnyugati szelet sokfelé élénk, néhol erős lökések kísérhetik. A hajnali 9-17 fokról délutánra 21 és 28 fok közé melegedhet fel a levegő.

Vasárnap változóan felhős idő valószínű, általában többórás napsütéssel, a csapadéknak kicsi az esélye. Többfelé megélénkülhet, helyenként megerősödhet az északi szél. Hajnalban 7-16, a délutáni órákban 19-24 fok valószínű.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során