Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2014. November 17. 13:01, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Százmilliós GVH-bírság hamis diagnosztikai funkciók miatt az Impulser cégnek

Százmilliós GVH-bírság hamis diagnosztikai funkciók miatt az Impulser cégnek

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 100 millió forintra megbírságolta a felszámolás alatt lévő Impulser-Trad Kft.-t megtévesztő reklámok miatt - közölte a hivatal hétfőn az MTI-vel.

Tájékoztatásuk szerint megállapították, hogy az Impulser-Trade Kft. (Impulser) megtévesztő reklámokat tett közzé a FLIR A310 hőkamera termékéről.
Az Impulser 2013 második felében a www.impulsive.com honlapon, sajtóhirdetésekben, szórólapokon, direkt marketing levelekben, hírlevelekben, termékbemutatókon elmondott szóbeli tájékoztatások során olyan kijelentéseket tett, hogy a FLIR A310 hőkamera alkalmas betegségek diagnosztizálására - írja közleményében a GVH.
A hivatal döntése szerint a termék nem orvostechnikai eszköz, így annak diagnosztikai funkció az egészségügyi törvényben meghatározottak szerint nem tulajdonítható.
A GVH Versenytanácsa a 100 millió forint bírság mellett megtiltotta a jogsértő magatartás további folytatását.
A hivatal tájékoztatása szerint a bírság kiszabásakor alapoztak a reklámköltségekre, súlyosító körülményként értékelték többek között, hogy a megcélzott fogyasztói kör fokozottan kiszolgáltatott, a kommunikáció kiterjedtsége miatt a jogsértő reklámkampány a fogyasztók széles körét elérte. Figyelembe vették azt is, hogy az Impulsert a versenyhivatal már elmarasztalta fogyasztók megtévesztése miatt.
Basa Andrea, a GVH sajtószóvivője az MTI érdeklődésére elmondta, hogy a megbírságolt cégeknek a határozat kézhezvételétől 30 nap áll rendelkezésre a bírság befizetésére, a felszámolás alatt lévő társaságoknál a bírság a felszámolási eljárás során adó módjára behajtható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk