Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2016. Augusztus 29. 13:32, hétfő | PR

Reptéri parkolás – olcsóbb, mint taxival kimenni

Reptéri parkolás – olcsóbb, mint taxival kimenni

A reptéri parkolás kapcsán számos tévhit él az emberekben. Az első, és a legnagyobb, hogy drága a reptéren parkolni.

A probléma, hogy nem viszonyítunk, ugyanis lehetséges, hogy elsőre az a bizonyos szám, amennyibe az kerül, hogy a reptéren hagyjuk napokra az autót soknak tűnik, ugyanakkor ha belegondolunk abba, hogy mennyit fizetünk időben és pénzben azért, hogy kijussunk a reptérre, hogy mennyi plusz időt töltünk így a reptéren, hogy mennyi plusz, felesleges pénzt költünk így, illetve hogy egyébként mennyi felesleges dologra pazaroljuk a pénzünket és hogy mennyi plusz szolgáltatás jár az mellé, hogy a reptéren parkolunk, akkor már nem is annyira drága ez a lehetőség.

Ha másképp és máshoz viszonyítunk, ha tudunk reálisan és más logikával gondolkodni, minthogy rávágjuk, hogy drága, akkor az derül ki, hogy megéri a reptéren parkolni. A reptéri parkolás előnyei már a bud.hu honlapjáról is kiderülnek, csak kissé tüzetesebben kell átolvasni a betűket.

Kényelmesen, autóval a reptérre

Egy-egy repülős utazás még a legtöbb ember számára különleges dolognak számít, hiszen azért az átlag ember nem repül hetente vagy naponta. Talán ez az oka annak, hogy nem számít még olyan sokat a kényelem, inkább használjuk a tömegközlekedést, szállunk át 3 alkalommal, indulunk el 6 órával az indulás előtt, vagy esetleg éjszakázunk a reptéren, mert egyszerűen azt érezzük, évente egyszer ez belefér.

Egyrészt azonban nem lenne muszáj szenvedni – hiszen vannak ettől sokkal praktikusabb megoldások is, például az, hogy autóval menjünk ki a reptérre, vagy hogy egy barátunk vigyen ki bennünket –, de kicsit olyan, mintha belénk égett volna, hogy csak úgy lehet repülőre felszállni és a célállomáson leszállni – még ha csak 1-2 órás útról is van szó – hogy aztán 1 napig aludni kell, hogy kipihenjünk az „utazás” fáradalmait. Másrészt nagyon sokan vannak, akik egyszerűen nem engedhetik meg maguknak, hogy megérkezvén fáradtak legyenek, hiszen lehet, hogy éppen egy 2 napos konferenciára, vagy munkamegbeszélésre, netán állásinterjúra utaztak. Sőt, egyre több ember utazik akár hetente repülővel a munkája miatt – nem tudom elképzelni, hogy számukra kifizetődő lenne a taxis reptérre való kijutás, vagy hogy minden egyes alkalommal a tömegközlekedéstől kifáradva szenvedjék végig az utat.

Félre a sztereotípiával és lássuk, hogy miben is előnyös a reptéri parkolás!

Az már biztos, hogy a legkényelmesebb mindig az, ha beülünk az autóba, elhajtunk oda, ahova kell, parkolunk, elintézzük a dolgunkat, majd vissza a kocsiba és indulhatunk haza. Nem vagyunk kötve semmihez és senkihez, nem vagyunk menetrendekhez láncolva, nem kell másokkal megosztani a légteret, kényelmes és kellemes a saját autó. A reptérre másképp kijutni vagy macerás és időigényes, vagy nagyon drága – ezt ismerték fel a reptér munkatársai, és tették kedvezményesebbé a reptéri parkolás lehetőségét, hogy maximálisan jól érezzék magukat az utasok, és semmi panasz ne legyen a repüléssel kapcsolatban, illetve hogy ne álljon többé annyira távol tőlünk a repülés élménye.
Több parkoló közül válogathatunk a reptéren, amelyek más árban vannak, más távolságra találhatóak a terminál bejáratától, de mindegyik teljesen őrzött parkoló, tehát ettől nagyobb biztonságban soha nem is tudhatnánk az autónkat. Akár ingyenes is igénybe vehető a Terminál bejárata melletti parkoló, igaz, hogy csak 5 perc erejéig, de az sokaknak pont elég is, hogy kiugorjanak az autóból és elbúcsúzzanak, vagy éppen köszönjenek és beugorjanak a kocsiba. Ingyenes, speciális autómosás is jár a reptéri parkolás mellé – amely jó sok ezer forintba kerül az autómosóban – és olyan extra helyek is vannak, mint például a XXL méretű parkoló a kisbuszok számára. Az is lényeges információ, hogy a hétvégére, vagy több napra a Holiday parkolók mindig nagy kedvezményeket kínálnak és azt sem szabad elfelejteni, hogy a reptéri parkoló online foglalással körülbelül félárba kerül.

Érdemes tehát böngészni a reptéri parkolás címszó alatti információkat!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 25. 13:57, hétfő | PR

Raktározás, logisztika területén dolgozol Eger környékén? Ezért szerezz targoncás jogosítványt!

A targoncás jogosítvány már önmagában is sok munkalehetőséggel kecsegtet.

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről