Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2015. Március 14. 16:24, szombat | Helyi
Forrás: Déjá Vu

Oravecz Nóra A Déjá Vu-ben

Oravecz Nóra A Déjá Vu-ben

2015. március 10-én és 11-én 18 órától tartott a fiatalon elhíresült blogger előadást a Déjá Vu Cafe, Restaurant & Bar -ban. Íme az egyik vendég beszámolója:

Kérdésekkel és kíváncsisággal telve érkeztem a tegnap esti Oravecz Nóra előadásra. A plakáton feltüntetett rövid mondat, miszerint bármire képes vagyok, felkeltette az érdeklődésemet. Mitől leszek én több vagy jobb, vagy akár magabiztosabb, ha meghallgatom egy fiatal lány egy órás előadását? Honnan meríti az életbölcsességeit? Miben rejlik a varázsereje, ami tömegeket vonz az előadásaira, hogyan lett sikerlistás író belőle? Mindent összevetve kétkedve, de mégis pozitívan érkeztem a tett helyszínére.

Fél órával előbb érkeztem barátnőmmel egy eddig számomra ismeretlen egri helyre, a Déjá vu - Cafe, Restaurant & Bar-ba. Kedvesen köszöntött minket az üzletvezető hölgy, a kiszolgálás is pazar volt, ezáltal megvoltak az első biztató jelek, visszaigazolást adva arról, hogy most tényleg jó helyen vagyok, jó időben.

Miután a „nősereg” elfoglalta a helyét, kezdetét vette az előadás (95%-os volt a női részvételi arány, ami várható volt). Nóra magabiztos, pozitív hölgy hatását keltette az első pillanattól. Elmesélte, hogy szűnni nem akaró beszédkényszere és túlzott őszintesége folyton nehézségeket okozott az életében. Nehezen tudott beilleszkedni közösségekbe, megfelelni a hétköznapi élet elvárásainak. Emellett szembesült azzal is, hogy egy Salgótarján melletti kis faluból elég nehéz kitörni, lehetőségeket találni főleg úgy, ha az embert állandóan visszafogják azzal, miszerint jobb lesz, ha a földön jár, nincsenek nagy vágyai, álmai. Nóra kiskorától tudta, hogy író akar lenni és ezt véghez viszi bármi áron. Hosszú és nehéz utat járt be, mire rájött, mik voltak azok a pontok az életében, amik elősegítették karrierjét. Ezeket a bölcs tapasztalatokat osztotta meg velünk az előadásán.

A magával ragadó előadásból most kiemelnék néhány szösszenetet, ami talán hasznos lehet azok számára is, akik nem voltak ott. Először is azt, hogy ne mások elvárásainak, ne a világ normáinak akarjunk megfelelni. Ha folyton elnyomjuk a saját belső hangunkat, a vágyainkat a külvilág akarata szerint, akkor megragadunk egy olyan szinten, amit a társadalom talán értékel, de önmagunkat teljes elnyomásba taszítjuk. Emellett az előadó kiemelte azt is, hogy minden a fejünkben dől el. Éppen ezért ne építsünk folyton korlátokat elménkbe, ne ültessük el a negatív, pesszimista gondolatokat ott, ahol a legnagyobb előrehaladást végezhetnénk. Hiszen gondolatainknak teremtő ereje van, és bármily hihetetlen engem meggyőzött arról, hogy csak akarni kell és megadatik. Természetesen senki se várjon csodát, ez nem a három kívánság :) De tökéletes kiinduló pont céljaink elérésében az, ha bátran tűzünk ki magunk elé célokat és hiszünk abban, hogy képesek vagyunk rá. Mindezek mellett fontos az, hogy figyeljünk a „jelekre”, hiszen semmi nem történik ok nélkül. Ha folyton belefutunk valakibe, akkor az illetővel lehet, hogy küldetésünk van, ha valaki minden áron meg akar velünk osztani egy történetet szánjunk rá időt, mert lehet megváltoztatja az életünket. Nincsenek véletlenek, csak járjunk nyitott szemmel és megleljük a lehetőségeket, melyek minden pillanatban körülvesznek minket. Végül, de nem utolsó sorban megosztott velünk két praktikát, amit ő alkalmaz a mindennapokban. Az egyik a hálanapló, melyet minden este megír lefekvés előtt. 21 napig kell vezetni, akkorra ugyanis szokássá válik. Minden nap végén találjunk legalább három olyan dolgot, amiért hálásak vagyunk. A másik, amit kiemelt az a karma. Ugyanis nagy igazság van abban, ha adunk azt egyszer vissza is kapjuk. Minél nagyobb falat az elérni kívánt cél, annál többet is kell tennünk érte. De senki ne legyen rest, és bízzon benne, hogy bármire képes.

Mindent összegezve nem véletlen, hogy eljutottam erre az előadásra. Ott kellett lennem, nagyon sokat segített. Tisztábban látom, hogyan tovább. Elkezdtem vezetni a hálanaplót és már egy nap után is meglátom a jót még a legrosszabb dolgokban is. Mindezek mellett alig várom, hogy elolvassam a könyveit. Mindenkinek ajánlani tudom, hogy olvassa a könyvet, a blogot, vagy ha teheti menjen el egy előadásra. Köszönöm az Egriprogramok.hu portálnak a lehetőséget.

Igliczkiné Ferencz Barbara

A beszámolót a Déjá Vu vezetése bocsátotta rendelkezésünkre! Nagyon köszönjük!

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Életmód

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban, a néhány napos állat felcseperedését a látogatók is figyelemmel kísérhetik a kifutóban - közölte az intézmény közösségi oldalán szombaton.

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: