Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2015. Február 19. 10:02, csütörtök | Helyi
Forrás: Rádió Eger

Nem szerencsés főiskolai összevonásokat emlegetni

Nem szerencsés főiskolai összevonásokat emlegetni

A főiskolának van saját útja és azt akarja járni.

Dr. Liptai Kálmán az Eszterházy Károly Főiskola rektora tegnap az intézmény sajtótájékoztatóján reagált arra, amiről már korábban rádiónk is beszámolt, miszerint február 3.-án Nyitrai Zsolt, térségünk országgyűlési képviselője bejelentette, a kormány a jövőben szeretne egy erős Észak-kelet Magyarországi főiskolát létrehozni a gyöngyösi és az egri főiskolák összevonásával, ezzel kapcsolatban már egyeztetett a fenntartóval az Emberi Erőforrások Minisztériumával. A tegnapi sajtótájékoztatón Dr. Liptai Kálmán az EKF rektora a Tv Egernek elmondta, szerencsétlen helyzet épp a felvételi időszakban intézmények összevonásáról beszélni. Az elmúlt több száz évben az intézmény minden dolgozója azon munkálkodott, hogy a főiskola egyszer egyetemmé váljon, erről az álomról, sem a korábbi, sem a mostani vezetőség nem mond le. Továbbá elmondta, hogy a főiskolának van saját útja és azt akarja járni. Minden olyan dolog, ami ettől az úttól messzebb viszi az intézményt, az szomorúsággal tölti el. – fogalmazott a rektor.

Címkék: hírek Eger, info Eger

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.