Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Január 09. 01:17, szerda | PR

Miért szeretjük a zuhanykabinokat?

Miért szeretjük a zuhanykabinokat?

Sokan vannak, akik bár megtehetnék, hogy kádat válasszanak a fürdőszobájukba, mégis a zuhanykabin mellett döntenek. Jobb a zuhanykabin, mint a kád? Vagy csak nem mindenkinek való a kádfürdőzés?

Először is gondoljuk át, hogy egyáltalán nem szeretünk fürdeni vagy nem szoktunk, mert nincs rá idő. Vagy azért néha jó lenne kádfürdőzni? Ha a válasz biztosan az, hogy nem kell a kád, mert mondjuk nincs rá hely (sem), akkor biztosan jó választás lesz számunka a zuhanykabin, mert szinte csak előnyei vannak.

Hol lesz a helye?

A zuhanykabin egy készen kapható szaniter, ezért előre tudnunk kell, hogy hol lesz a helye. Ha épp építkezés előtt állunk, akkor még egy kicsit szabadabban tervezhetünk vele, ha felújítunk, akkor a vízkiállások átvariálásával nyerhetünk egy kis játékteret.

Mindenesetre a vízkiállásokat, összefolyókat és lefolyókat, azaz a gépészetet a helyének megfelelően kell kialakítani, hogy a zuhanykabint utána már csak össze kelljen szerelni, utána már nem nagyon fogjuk tudni variálni a helyét.

Zuhanykabin típusok

A jó és minőségi zuhanykabin nem olcsó, de nem is hihetetlenül drága, a magas minőség mindenesetre hosszabb élettartamot is jelent. Ugyanúgy, mint a kádaknál, a zuhanykabinok esetében is számtalan típusból választhatunk. Igen nagy a választék forma, méret, szín, betétlemez és nyílásirány tekintetében is. Ravak zuhanykabin tálcával kapható, de választhatunk forma szerint is zuhanykabint.

Megkülönböztetünk negyedköríves, sarokbelépős és Walk-in típusú zuhanykabinokat. Emellett zuhanyajtót, oldalfalakat és válaszfalakat is választhatunk, hogy minél egyedibb legyen a zuhanykabinunk, amely tökéletesen beleillik és kiegészíti fürdőszobánk stílusát.

A negyedköríves zuhanykabin a helytakarékos megoldás, így azokat kisebb fürdőszobákba ajánljuk. A sarokbelépős zuhanykabinokban nagy variációs lehetőség rejlik, ezért azok is személyre szabhatóak. Míg a Walk-In típusú igazán egyedi, modern és elegáns, és ahogy a neve is jelzi, olyan benne zuhanyozni, mintha átsétálnánk a zuhanyfej vízsugarai alatt. A zuhanykabinokba ülőkét is szereltethetünk, így a fiatalabb és idősebb korosztály számára is kényelmesebb lehet a használata.

Bármelyik típust is választjuk, a zuhanykabinban zuhanyozással vizet és időt is spórolhatunk, sokaknak ez fontos szempont a kád vs. zuhany kérdésben. Emellett nem úszik vízben a fürdőszoba, így az áztatásnak is kisebb az esélye. Ugyanakkor ahhoz, hogy impozáns maradjon a zuhanykabinunk, az üvegfelületeket rendszeresen tisztítani kell a rászáradó vízfoltoktól, valamint a rozsdamentes alkatrészekre is figyeljünk. Érdemes minden zuhanyzás után szárazra törölni a felületeket, hogy később ne a vízkövet kelljen eltávolítani róla!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 25. 13:57, hétfő | PR

Raktározás, logisztika területén dolgozol Eger környékén? Ezért szerezz targoncás jogosítványt!

A targoncás jogosítvány már önmagában is sok munkalehetőséggel kecsegtet.

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.