Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2019. Augusztus 29. 15:47, csütörtök | Helyi

Miben hasonlók az egri és a budapesti randihelyek?

Miben hasonlók az egri és a budapesti randihelyek?

A társkeresés egykoron magától értetődő és egyszerű dolog volt. A legtöbbször a lakóhelyen élő fiatalok házasodtak egymás között, és nem is volt kérdés, hogy egy életen át együtt maradnak-e.

Napjainkban nem csak a párkapcsolatok bonyolultabbak ennél, hanem maga az ismerkedési folyamat is.
A szórakozóhelyeken történő ismerkedésben a legtöbben már nem hisznek, hiszen sokszor csak rövid távú kapcsolatok születnek azokból. Mennyire fontos a közös érdeklődési kör? Vagy sokkal inkább a különbözőség vonzó a másikban? Ezernyi kérdés felmerül azokban, akik még keresik párjukat, az ismerkedéshez pedig manapság sokan választják az online lehetőségeket.

Fókuszban a netes társkeresés

Az internetes társkereső oldalak minden korábbinál nagyobb népszerűségnek örvendenek. A telefonos applikációk mellett az ismerkedős oldalak is kedveltek, ám nem mindegy, milyen céllal regisztrálunk. Vannak olyan portálok, melyek egyértelműen a laza ismeretségeket keresők számára megfelelőek. A cupydo.hu információi szerint azonban sokan kifejezetten az olyan online társkereső oldalakat részesítik előnyben, ahol lehetőség van komoly kapcsolat kiépítésére is. Minden tévhittel ellenben nem csak a nők keresik az ilyen ismeretséget, hanem a férfiak körében is sokan vannak, akik szeretnének megállapodni.

Randihelyek a romantika jegyében

Az első randevú fontosságát sokan túlértékelik, és talán éppen emiatt nem tudják önmagukat adni. A helyszín kiemelt jelentőséggel bír, és a jól megválasztott környezet már önmagában is hozzájárulhat ahhoz, hogy sikerüljön ellazulni és zökkenőmentes legyen a beszélgetés. A randihelyek Budapesten minden korábbinál szélesebb választékban vannak jelen, és egy finom vacsora, vagy egy kávé után a természetben is folytatódhat a program. A Margitsziget örök randihelyszín, ahol tulajdonképpen évszaktól függetlenül lehet andalogni, de a Városligetben is megtehetjük mindezt. A budai oldal látnivalói remek sétalehetőségeket kínálnak, de persze nem csak a fővárosban találhatjuk meg az ideális randihelyszínt. Eger társkereső fiataljai előbb vagy utóbb biztosan kikötnek a város különleges kis utcácskáin, melyek már hangulatukkal is elvarázsolják az arra járókat. Ha tehát az online ismerkedés során kölcsönös a szimpátia, akkor érdemes összehozni egy személyes találkozót. A tapasztalatok azt mutatják, hogy ekkor biztosan eldől, érdemes-e folytatni a dolgot, vagy egyszerűen izgalmasabbnak tűnt az online kommunikáció, mint amennyire ténylegesen működik két ember között a kémia.

Bátorság kérdése is

De vajon miért választják egyre többen az online társkereső oldalakat? Miért biztonságosabb a netes ismerkedés, mint személyesen leszólítani valakit? Manapság egyre inkább kimegy a divatból ez utóbbi, sőt, sokan egyenesen furcsán néznek arra, aki a hagyományos módját választaná az udvarolásnak. A biztonság kérdése sem elhanyagolható, ugyanis óvatosabbak vagyunk akkor, ha egy idegen odalép hozzánk, mintha ezt a virtuális térben tenné. Persze ez utóbbival kapcsolatban is fontos, hogy elővigyázatosak legyünk, hiszen nem tudhatjuk, ténylegesen milyen ember az, akivel ismerkedni szeretnénk. Egy kevés emberismerettel azonban legkésőbb a személyes találkozó alkalmával biztosan fény derül arra, hogy jó helyen keresgélünk, vagy inkább lezárnánk már a kezdetekkor az ismeretséget.

Nem ritka, hogy az ismerkedéshez szükséges bátorság hiányzik. Ilyenkor jó kezdés lehet az online társkereső oldalak használata. Ha sikerül olyan személyre bukkannunk, aki megmozgat bennünk valamit, akkor a személyes találkozóhoz szükséges bátorság is megérkezik előbb vagy utóbb.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Életmód

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban, a néhány napos állat felcseperedését a látogatók is figyelemmel kísérhetik a kifutóban - közölte az intézmény közösségi oldalán szombaton.

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: