Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Július 28. 15:55, szombat | Sport
Forrás: Ambrus Gábor, az MTI különtudósítója jelenti | MTI Fotó: Kollányi Péter

London 2012 - Csernoviczki a bronzért küzdhet

London 2012 - Csernoviczki a bronzért küzdhet

A 48 kg-os Csernoviczki Éva megnyerte a vigaszágon első találkozóját a londoni olimpia cselgáncstornáján szombaton, s a bronzéremért léphet tatamira.

A tavaly világbajnoki bronzérmes tatabányai versenyző ugyanolyan aktívan kezdett, mint első mérkőzésén, fél perc sem telt el, s egy gyönyörű dobással földre vitte a kínai Vu Su-kent (Wu Shugen). A bírók előbb vazaarit ítéltek az akcióért, majd kis tanácskozás után jukóra csökkentették, végül teljesen visszavonták.
A meccs felénél intették a kínait, majd hamarosan megkapta második figyelmeztetését is, ezzel Csernoviczki jukóra tett szert. De nem ült rá az eredményre, egy gáncsolással levitte riválisát, amiért vazaarit kapott. Egy percen belül egy újabb vazaarival pedig, 45 másodperccel a találkozó vége előtt megnyerte a mérkőzést.
"Felszabadult voltam, éreztem, hogy meglesz a meccs" - mondta Csernoviczki. "Nem zavart meg, hogy az elején elvették egy akciómat, mentem tovább előre."
Hozzátette: az elvesztett negyeddöntő után egy kicsit pihennie kellett, hogy magához térjen, de a friss levegő segített.
Csernoviczki a bronzéremért a világ- és Ázsia-bajnok japán Fukumi Tomokóval csap össze, akitől eddigi három találkozójukon kikapott. Legrosszabb esetben is az ötödik helyen végez, azaz már jobban szerepel, mint négy éve Pekingben, ahol hetedik lett.

Címkék: Olimpia-London2012

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.