Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2016. Május 29. 05:24, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

Külföldi út előtt figyelni kell a kisállatokra vonatkozó szabályokra

Külföldi út előtt figyelni kell a kisállatokra vonatkozó szabályokra

Külföldi utazás előtt érdemes időben tájékozódni a háziállatokra vonatkozó előírásokról -

mondta a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Állat-egészségügyi és Állatvédelmi Igazgatóságának igazgatóhelyettese az M1 aktuális csatornán szombaton.

Pallós László elmondta, külföldi utazás esetén mindenképpen szükséges az egyedi jelölést szolgáló mikorchipet beültetni az kisállatokba, ezen kívül szükség van kisállat-útlevélre, amelyet az állatorvos állít ki, és a veszettség elleni védőoltás beadására is. Utóbbival kapcsolatban megjegyezte, az oltás csak három hónapnál idősebb állatoknak adható és 21 nap alatt alakul ki a védettség.

Jó tudni, hogy az Európai Unió egyes országaiban - például Finnországban, Angliában, Írországban és Máltán - előírás, hogy az utazás előtti napokban féreghajtó szerrel is kezeljék az állatokat - tette hozzá.

További információk találhatók a Nébih honlapján, de érdemes tudakozódni a reptereken, illetve a célország konzulátusán is - közölte Pallós László.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.