Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2016. Augusztus 25. 12:16, csütörtök | Belföld
Forrás: police.hu

Kifogták a nagyhalat

Kifogták a nagyhalat

Lecsaptak a zsaruk arra a férfira, aki a megalapozott gyanú szerint droggal látta el a Józsefvárosban lekapcsolt terjesztőket. Lakásának minden zugából kábítószer és pénz került elő.

A nyár folyamán több drogárust elfogtak a józsefvárosi zsaruk, kit buszon, kit kapualjban, kit bérelt lakásban. Egy dolog közös volt bennük: az igazságügyi vegyész szakértő szerint ugyanolyan anyagot árultak, tehát azonos forrásból szerezhették be a kábítószert, amfetamintartalmú speedet és kristályt.

Drog a fagyasztóban....

...kocsiban



– Egyértelműnek tűnt, van egy nagyhal a környéken, ezt a központi elosztót akartuk elfogni – mondta Nagy Béla törzszászlós, a VIII. Kerületi Rendőrkapitányság akciócsoportjának vezetője. – Klasszikus, talpalós, információszerzős, utcákat bejárós módszerrel próbáltuk megtudni, ki lehet a közös nevező, illetve hol lelhető fel.
A józsefvárosi akciósok augusztus elején jutottak el egy kőbányai, Gyömrői úti ingatlanhoz. A nyomozók több olyan embert azonosítottak a környéken, akikről korábban tudták, hogy drogfüggők, és saját napi adagjukért cserébe utcai eladásra is kaphatók. Mindannyian egy lakót kerestek a házban, akire illett is a korábban beszerzett információk alapján készített személyleírás. A budapesti K. István (55) lehetett a nagykereskedő, aki a házban titokban bérelt egy másik lakást is, azt használta drograktárnak.


– Augusztus 16-ára jutottunk hozzá olyan bizonyítékokhoz, amelyek birtokában intézkedtünk K. István ellen – folytatta a törzszászlós. – A X. kerületi kollégák segítségével 11 óra 15 perckor leptük meg a férfit. A zsebében talált kulcsok egyike nyitotta a raktárnak használt bérleményt. 463,9 gramm – a gyorsteszt szerint amfetamint tartalmazó – kábítószergyanús anyagot találtunk a lakásban, igazságügyi toxikológus szakértő határozza majd meg a pontos összetételét. Az udvaron 12,5 gramm kristályra bukkantunk. Nagy segítségünkre volt a felkutatásban Kreisz Zsuzsanna alezredes a BRFK bűnügyi technikai osztályáról és Trini nevű drogkereső kutyája, a remek orrú német juhász közel négymillió forintnyi drogot talált.
A férfi a bérelt lakásban tartotta a drogot, az volt a kassza is. Szó szerint az egész lakás egy nagy pénztárca. A zsaruk nem találtak olyan zugot, ahonnan ne került volna elő rejtett bankóköteg, dőlt a pénz a ruhák zsebeiből, vázákból, fiókokból, ágyneműből. Négy és fél millió forintot számoltak össze a házkutatás során a zsaruk a legális jövedelemmel nem rendelkező K. István lakásában. A férfi nem csupán droggal üzletelt, a NAV vámos szakembereit is a helyszínre kellett hívni egy nyolcmillió forint értékű, zárjegy nélküli cigarettakészlet miatt. Rengeteg műtárgy volt a lakásban, XIX. századi bibliák, porcelánok, érmék, bélyegek, ezek eredetét is vizsgálják. K. István ellen kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a VIII. Kerületi Rendőrkapitányság, a bíróság augusztus 17-én elrendelte előzetes letartóztatását.

Címkék: rendőrség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.