Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Augusztus 09. 09:57, csütörtök | PR

Készülj fel nyáron a nyelvvizsgádra!

Készülj fel nyáron a nyelvvizsgádra!

Végre vége a szemeszternek, és eszedben sincs szeptemberig tankönyvet a kezedbe venni? Megértjük, ám van pár tippünk, hogy miért is érdemes mégis tanulásra, fejlődésre szánni a forró napokat!

1. Diákmeló extrákkal

Így is, úgy is munkára szánod a nyári hónapokat? Kapcsolj időben, és vesd alá a nyári pénzkeresést a nyelvtanulásnak! Millió ágazatban találsz olyan helyet, ahol nap mint nap nem magyarul kell beszélned - ha ügyes vagy, akár választott hivatásod szakzsargonjába is belerázódhatsz. Edzőnek készülsz? Vállalj munkát turisták által látogatott csúszdaparkban úszómesterként. Vendéglátós leszel? Irány a Balaton: a munka sok, persze, de a fizetés se rossz, és garantáltan angolul, németül fogsz beszélni reggeltől estig. Emberekkel fogsz foglalkozni diplomázás után? Neked találták ki a fesztiválok diákmunkáit! Úgy ragad majd rád a szókincs és a helyes kiejtés, hogy észre sem veszed.

2. Képernyőmolyok előnyben

Kezdjük a kézenfekvővel: az Euroexam nyelvvizsga központ honlapján számtalan feladatot és tesztet érhetsz el, amit online ki is javíthatsz. Használd ki ezt a kincsesbányát, tölts le és tölts ki mindent, ami szintednek megfelel! Este se lazulj, legyen a monitor a nyelvtanulás egyik szentélye! Nézd kedvenc színészeidet eredeti nyelven. Ha már magasabb szinten állsz, hagyd el a feliratot is. E-book-odon válaszd ki a tíz legjobb regényt, és töltsd le őket angolul vagy franciául. Balatonra utazva, a metrón zötyögve, az esti buli felé tartva játssz a mobilodon nyelvtudás-fejlesztő játékokat! Szókincs, nyelvtan, helyesírás fejlesztésére, az igeidők megtanulására ezerféle alkalmazást tudsz pikk-pakk letölteni.



3. A (be is tartott) napi ütemterv

Sem a középfokú, sem a felsőfokú komplex nyelvvizsga nem könnyű, ha nem állsz rá készen! Így áljj neki a tervezésnek: mindenekelőtt mérd fel jelenlegi tudásodat. A legtöbb nyelviskola honlapján találsz feladatsorokat megoldó kulccsal, ezeket töltsd ki, javítsd, és nézd meg, hol kell fejlődnöd. Tűzz ki naponta 1-2 órát, amikor csak a tanulásra figyelsz - ne hagyd ki a nemszeretem feladatokat se! A rendelkezésedre álló idő felénél jelentkezz be egy próbanyelvvizsgára, hogy lásd, miként állsz. Idegen nyelven, stressz alatt teljesíteni nem is olyan könnyű, így ne az éles vizsga legyen az első alakom, amikor a bizottsággal találkozol. Az eredmény függvényében keress magadnak egy klassz nyelvtanfolyamot vagy magántanárt, feküdj neki a nehezebbnek bizonyuló típusfeladatoknak.

+1. Kulcs az utazás

A nyár a szabadság, az utazás ideje. Használd ki! Ha teheted, utazz pár hétre a célnyelv országába, és vesd bele magad a 0-24es tanulásba! Nem kell méregdrága nyelvtáborokra gondolni - elég, ha hátizsákkal végigstoppolod Skóciát, vagy meglátogatod kedvend, müncheni nagynénidet. Bárkivel is beszélgetsz odakint, kérd meg őket, javítsák hibáidat, magyarázzák el a nyelvtani összefüggéseket. Hidd el, jó kis anekdota lesz a spanyol bárpultostól vett igeragozási lecke!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 25. 13:57, hétfő | PR

Raktározás, logisztika területén dolgozol Eger környékén? Ezért szerezz targoncás jogosítványt!

A targoncás jogosítvány már önmagában is sok munkalehetőséggel kecsegtet.

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről