Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2015. Március 20. 15:09, péntek | Belföld
Forrás: Könyvkultúra Magazin/Rácz András

Kávé és költészet

Kávé és költészet

Bohémek, művészek, írók, költők annak idején gyakorlatilag a kávéházban éltek, s ott is írták meg remekműveiket…

A közismert városi legenda szerint Rejtő Jenő egy-két sorral, oldallal fizetett a kávéért, amikor éppen pénzszűkében volt. De hát mikor nem volt ő pénzszűkében… A szerzői sorokkal azután átügetett a kifutófiú a kiadóhoz, ahol pénzre váltották a szövegrészletet.
Hogy a legenda a Rejtő kutatók szerint nem igaz, az nem kell, hogy zavarjon bennünket, különösen azért nem, mert az előttünk álló szombaton, március 21-én, nem mellékesen a Költészet Világnapján, mi is fizethetünk pár szalvétára vetett sorral a kávéért.

Akár saját verset is faraghatunk
Persze nem mindenhol, csak azokban a kávézókban, amelyek csatlakoztak a Julius Meinl kezdeményezéséhez. Mielőtt azonban felsoroljuk a magyarországi szöveg-elfogadóhelyek listáját, muszáj elmondanunk, miről is van szó. Folytatás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 09:19, szerda | Belföld

20 éve csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz

Hosszú évek után teljesült a magyarok vágya, most mégis sokan szkeptikusan a csatlakozás helyességét illetően.

2024. Április 30. 13:36, kedd | Belföld

1,7 százalékkal nőtt a GDP

A bruttó hazai termék (GDP), a gazdaság teljesítménye 2024 első negyedévében 1,7 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakit - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden első becslése alapján.

2024. Április 30. 08:30, kedd | Belföld

MÁV-Volán: május 1-jén ünnepnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok

Május elsején a vonatok az ünnepnapi menetrend szerint közlekednek, másnap már a megszokott munkanapi menetrend érvényes - tudatta a MÁV Zrt. kedden az MTI-vel.

2024. Április 30. 08:28, kedd | Belföld

Maruzsa Zoltán: cél a köznevelés digitalizációja

A kormány ebben a ciklusban a magyar köznevelés digitalizációját tűzte ki célul - jelentette ki a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára hétfőn Szolnokon.