Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. Február 28. 10:59, kedd | PR

Így válogassunk a lakáshitelek között

Így válogassunk a lakáshitelek között

A megfelelő lakáshitel kiválasztása csak elsőre tűnik könnyű feladatnak, azonban nagyon sok szempontot kell figyelembe venni, olyanokat is, amire sokan nem is gondolnának.

Mit érdemes elsőként figyelembe venni lakáshitel felvételekor?
Első körben érdemes közelebbről is megismerkedni ezekkel a hitelekkel és a működésükkel is. El kell dönteni, hogy nekünk mi a legfontosabb, egy alacsony kamat, egy alacsony törlesztőrészlet, egy nagyobb kölcsönösszegre van szükségünk, vagy a kiszámítható és alacsony kockázattal járó kölcsönöket részesítjük majd előnyben? Esetleg arra szeretnénk törekedni, hogy a visszafizetés minél alacsonyabb összeg legyen? Sok minden van, amire oda kell figyelnünk és el kell döntenünk mielőtt a banki ajánlatok böngészésébe kezdünk.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő lakáshitelt?
Lakáshitelek setén érdemes mindig a minimum 5 éves kamatperiódust alapul venni, hiszen ez az az időszak, amikor a kamat nem változik a törlesztőrészletünk. Ha az 5 év alatt a hitelkamatok megváltoznak, akkor már el lehet gondolkodni azon, hogy esetleg ezt a hitelt érdemes kiváltani. A lakáshitel árak szemrevételezésekor mindig a THM mutató legyen az, amelyiket figyeljük, hiszen ez a teljes hitel díj mutató.

Ha több olyan hitelt is látunk, amelynek közel akkor vagy azonos a THM mutatója akkor érdemes megnézni az induló költségeket és az alapján eldönteni, hogy melyik az olcsóbb megoldás számunkra. Mivel a hitelfelvétel is banknál köttetik, ezért a bank által kínált szolgáltatások költségeit is mindig meg át kell tekinteni. nagyon sokan a saját bankjuknál kérelmezik egyből a hitelfelvételt, pedig az is elképzelhető, hogy más banknál sokkal jobb ajánlatokat kapunk. A folyószámlavezetési díj, a kártyahasználat, az sms szolgáltatás díja, az esetleges netbankár havi díj ez mind-mind plusz költséggel jár.

Melyik bankot érdemes választanunk
A bankok ajánlatai közül maximum hármat válasszunk ki és minden esetben legyen közte a saját bankunk is. Először itt érdemes próbálkozni, hiszen itt már valószínűleg ismerjük az ügyintézőt és jobban szót értünk vele. A banki ügyintéző is ismer minket, hiszen valószínűleg már évek óta ügyfelek vagyunk. Ez lehet az első lépés.

Amikor itt megkaptuk a kellő tájékoztatást akkor lépjünk tovább és nézzük meg a két másik lehetőséget is. Itt azonban valószínűleg a fent említett plusz számlavezetési stb. költségekkel is kalkulálhatunk. Azonban ez nem jelenti automatikusan azt, hogy drágább is lenne, mint a saját bankunk. A lakáshitel felvétel nem gyerekjáték és alapos utánajárást igényel. Itt akár 20 évről is beszélhetünk, ha hosszabb távra vesszük fel a hitelt, tehát 20 évre kötelezzük el magunkat a szerződésben.

Hol kezdjük a hitel lehetőségek feltérképezését?
Mint már említettük lakáshitel és lakáshitel között is nagyon nagy különbségek lehetnek, ezért érdemes a bankkalkulator.hu oldalon elkezdeni a keresgélést. Ezen az oldalon számtalan bank ajánlata található meg egy helyen. Azaz még az internetes útvesztőben sem kell nagyon keringeni ahhoz, hogy előttünk álljon a 3 kiválasztott bank.

Itt minden olyan fontos alapinformáció előttünk hever, amely alapján a triumvirátust meghatározhatjuk. Ha ezzel megvagyunk, akkor jövet a személyes érdeklődés és így már nem kell 20 bankot végig járni, hiszen elég lesz csak a 3 általunk kiválasztott bankba elmenni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 25. 13:57, hétfő | PR

Raktározás, logisztika területén dolgozol Eger környékén? Ezért szerezz targoncás jogosítványt!

A targoncás jogosítvány már önmagában is sok munkalehetőséggel kecsegtet.

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.