Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2021. Augusztus 30. 18:05, hétfő | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

Idén 110 ezer gyermek nyaralhatott az Erzsébet-táborokban

Idén 110 ezer gyermek nyaralhatott az Erzsébet-táborokban

Az idén nyáron minden eddiginél több, 110 ezer gyermeknek tudtak biztonságos kikapcsolódást garantálni az Erzsébet-táborokban - ismertette a családokért felelős tárca nélküli miniszter hétfőn Budapesten.

Novák Katalin sajtótájékoztatón közölte: 2021 "a megújulás éve volt az Erzsébet-táborokban"; teljesen felújították a zánkai és fonyódligeti tábort, ennek következtében idén többen és jobb körülmények között nyaralhattak.

Emlékeztetett arra, hogy tavaly a járvány miatt nem tartottak ottalvós Erzsébet-táborokat, ezért idén mintegy kétszer annyi gyermek táborozhatott, mint ahány 2020-ban. A nyáron összesen 110 ezer táborozónak tudtak biztonságos kikapcsolódási lehetőséget garantálni - mondta.

A miniszter beszámolt arról is, hogy a koronavírus-járvány elkerülte az Erzsébet-táborokat, ezekben egyetlen megbetegedést sem regisztráltak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során