Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2015. Február 05. 12:21, csütörtök | Helyi
Forrás: Rádió Eger

Figyelemfelhívás a Rák Világnapján

Figyelemfelhívás a Rák Világnapján

Figyelemfelkeltő flashmobot szervezett ma délután az egri Széchenyi úton az Eszterházy Károly Főiskola, a rekreáció szakos hallgatók segítségével, az egri önkormányzattal közösen.

Az önkormányzat részéről Martonné Adler Ildikó alpolgármester asszony szólt a járókelőkhöz a rák megelőzésének, a megfelelő szűréseken való részvétel fontosságáról. Az alpolgármester asszony elmondta, még mindig sokan vannak, akik nem veszik elég komolyan a rákbetegség megelőzésének fontosságát, a szűréseken való részvételt. Az egri önkormányzat egy egészséges Egert szeretne, ahol az anyák felnevelhetik gyermekeiket, és mindenki felelősségteljesen gondoskodik saját és szerettei egészségéről.

Az elmúlt években széles összefogás alakult ki a rákbetegségek leküzdésére, megalkották a nemdohányzók védelméről szóló jogszabályt, és több szűrési modellprogram indult el - erről az egészségügyért felelős államtitkár beszélt szerdán a rákellenes világnap alkalmából tartott budapesti sajtótájékoztatón. Zombor Gábor elmondta, az ez évi költségvetésben ötmilliárd forint áll rendelkezésre a megelőzést szolgáló szakmai programokra. Az államtitkár szólt a nemdohányzók védelméről szóló törvény korábbi módosításáról, amelyet példaértékűnek nevezett, azt mondta, annak hatására csökkent a dohányzók száma Magyarországon, azonban a tüdőrák okozta halálozásban még mindig első Magyarország a világon.

Címkék: hírek Eger

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Életmód

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban, a néhány napos állat felcseperedését a látogatók is figyelemmel kísérhetik a kifutóban - közölte az intézmény közösségi oldalán szombaton.

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: