Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2024. Január 21. 09:52, vasárnap | Sport
Forrás: MTI

Férfi kézilabda Eb - Lékai: a csapategység a válogatott legnagyobb erőssége

Férfi kézilabda Eb - Lékai: a csapategység a válogatott legnagyobb erőssége

Lékai Máté csapatkapitány szerint a csapategység az Európa-bajnokságon szereplő magyar férfi kézilabda-válogatott legnagyobb erőssége.

"A csapategység, a küzdés, az egymásért tenni akarás a legnagyobb erőssége ennek a válogatottnak. Megpusztulunk a pályán, ez volt az ötödik meccsünk, egyre fáradtabbak vagyunk, egyre keményebb minden az összes csapatnak" - nyilatkozta az MTI-nek szombaton a horvátok 29-26-os legyőzése után a Ferencváros irányítója, aki nyolc lövésből négy gólt szerzett.

A csoportkörből százszázalékos teljesítménnyel továbbjutott magyarok csütörtökön az osztrákoktól elszenvedett 30-29-es vereséggel kezdték a középdöntőt. A 171-szeres válogatott játékos ennek kapcsán elmondta: lehet, hogy kívülről úgy látszott, de nem gondolja, hogy részükről rossz lett volna az osztrák meccs.

"A létszámfölényes támadójátékuk egy kicsit megtörte a meccs ritmusát, ezért tűnt nyögvenyelősnek az a mérkőzés, de szerintem ott sem játszottunk rosszul. Kihagytuk a helyzeteket és nem állítottuk meg őket kulcsszituációkban" - elevenítette fel a csütörtöki találkozót.

Hangsúlyozta, a horvátok ellen sikerült átbillenteni a mérkőzést, és a végén okosan játszani, nagyon fontos védekezéseket végrehajtani, labdát szerezni és lerohanásgólt lőni belőle.

Szita Zoltán eddig támadásban és védekezésben, balátlövő és balszélső poszton, a védőfalban és öt-egyes védekezésben is jól teljesített, de ezúttal lázzal járó felső légúti megbetegedés miatt nem játszhatott.

Lékai elmondta, csak reggel tudták meg, hogy a szegedi kézilabdázó nem szerepelhet, pénteken még velük edzett, úgyhogy már nem tudták edzésen lemodellezni a szükséges módosításokat.

"Bodó Richárd előrelépett, végigjátszotta a meccset, és persze, mindenkinek lesznek hibái, mindenki fog rontani, de azt gondolom, Ricsi fantasztikusan játszott" - szögezte le.

Hozzátette, ők, csapattársak mindig mondják Bodónak, és mindenkinek, aki rosszabb formában van, hogy "együtt vagyunk, egymásért küzdünk, mindenki bízik a másikban, mindenki megtesz mindent a másikért, és én biztos voltam benne, hogy ez a teljesítmény benne van Ricsiben".

A magyarok hétfőn 20.30-tól a házigazda Németországgal, majd szerdán 18 órától az olimpiai címvédő Franciaországgal találkoznak. A csoportok első két helyezettje az elődöntőbe jut, a harmadikok pedig az ötödik helyért játszhatnak.

Címkék: kézilabda, lékai, Sport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.