Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2023. Szeptember 27. 06:00, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Elítéltek egy férfit, aki majdnem halálra verte az őt visszautasító nőt

Elítéltek egy férfit, aki majdnem halálra verte az őt visszautasító nőt

A Nyíregyházi Törvényszék tíz év börtöntüntetésre és tíz év közügyektől eltiltásra ítélt egy férfit, aki majdnem halálra verte a közeledését visszautasító nőt Nyíregyházán.

Bartha Andrea tájékoztatása szerint a miután a vádlott közeledését a nő visszautasította, a férfi két évvel ezelőtt októberben "nagyobb mennyiségű" alkohol elfogyasztása után a sértett nyíregyházi lakásához ment, ahol az utcán megbújva várta, hogy hazaérjen.

Amikor a nő a lakása elé ért, a vádlott hátulról megtámadta és egy kapupánttal több alkalommal fejen ütötte, miközben azzal fenyegette, hogy megöli. A sértett kiabálását egy közelben lakó észlelte, aki a nő segítségére sietett és földre teperte a vádlottat, megakadályozva így a további bántalmazást - írták.

A közlemény szerint a sértett nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett, de a vádlott cselekménye a nő halálát is okozhatta volna, élete "csupán a véletlenen és a tanú hatékony közbelépésén" múlt . A férfit emberölés bűntett kísérletében mondta ki bűnösnek a törvényszék.

Az ítélet nem jogerős, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett, míg az ügyész fenntartja a nyilatkozattételre a rendelkezésére álló három napos határidőt.

Címkék: ítélet, bíróság

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során