Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. November 06. 08:26, hétfő | Helyi

Egri Kamaraopera Fesztivál 2017. november 10-12.

Egri Kamaraopera Fesztivál 2017. november 10-12.

Az ötödik születésnapját tölti az Egri Kamaraopera Fesztivál, mely idén az opera műfajon belül az új utakat kereső, mégis közönségbarát produkciókat vonultat fel.

A most következő hétvégén, azaz november 10-12. között megrendezésre kerülő eseménysorozat a „Kapcsolatok“ címet kapta. Több vígoperát is műsorra tűztek a szervezők és a produkciók a legtöbb esetben más városból érkeznek Egerbe. Csak erre a hétvégére. És nincs ismétlés!

Egyedi építménnyel érkezik a Budapesti Operettszínház Beischer-Matyó Tamás: Kreatív kapcsolatok c. kamaraoperája. A produkció díszletét 2 napig építik a darabnak otthont adó Eszterházy Károly Egyetemen. A mű négy teljesen különböző ember különönleges viszonyáról mesél.

Donizetti egyik legnépszerűbb vígoperáját A Csengő-t, az Egri Szimfonikus Zenekar szólaltatja majd meg a Kepes Intézetben, melyre hónapok óta gyakorol a társaság. A produkció további különlegessége, hogy Sáli Levente homokanimációval, élőben improvizálva teremti meg a darab díszleteit.

Az Egri Kamaraopera Fesztivál és az egri Macok Bisztró a gasztronómiát is művészi szintre emeli. Kíváló ételek és a kíváló muzsika évszázados kapcsolatát reprezentálja a Gasztropera eseménye. Ezt a vacsorát Macsinka János séf ízharmóniái, valamint Szabó Sipos Máté karmester tálalásában Bohuslav Martinu: Konyhai revűje teszi majd emlékezetessé. Az exkluzív helyszínt pedig az Eszterházy Károly Egyetem biztosítja, ahol Kovács Csilla az intézmény énekművész tanára is fellép.

Szintén az Egyetem épületében lehetünk a szemtanúi annak, hogy Szemző Tibor zeneszerző jóvoltából hogyan kapcsolódik egymáshoz egy televízióval beszélgető ember, egy pörkölt, egy cigányzenekar és a minimál zene. Ez a Koponyaalapi törés.

A gyermekes családok is találnak kedvükre valót a műsorrendben. Az egri Gárdonyi Géza Színház és a Babszem Jankó Gyerekszínház közös produkciójában Pöttöm Panna keres és talál új társakat, új kapcsolatokat. A Harlekin Bábszinház Kósa György: Kocsonya Mihály házassága c. vígoperájának énekes bábművészek és bábozó énekművészek inspiráló kapcsolatából születő, rendkívül szórakoztató előadását láthatja a közönség.

A kalandos kedvű érdeklődők a fesztivál bármelyik előadására jegyet válthatnak.
További információk: www.ekopf.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 19. 07:24, péntek | Kék hírek

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr elmenekült

Két ember meghalt, miután három autó összeütközött a XVIII. kerületben, a 4-es főút Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető szakaszán, a Billentyű utcánál, a vétkes sofőr elmenekült, ezért hajtóvadászatot indítottak után

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 06:00, péntek | Életmód

Megjelent Azahriah új albuma, a skatulya I.

Skatulya I. címmel csütörtökön megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez időzítve tett közzé.