Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. Szeptember 15. 12:52, péntek | Helyi
Forrás: PH

EGERBEN IS SZEDIK A SZEMETET AZ ÖNKÉNTESEK

EGERBEN IS SZEDIK A SZEMETET AZ ÖNKÉNTESEK

A „TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akció ma hazánk legnagyobb önkéntes mozgalma, melyet idén immár hetedik alkalommal valósítanak meg.

A szemétgyűjtési akció keretében, szerte az országban „nagytakarítanak” a TeSzedd! önkéntesei. Az akció honlapján ez a hitvallás áll: „Azért szervezzük meg ezt a mozgalmat minden évben, hogy közösen megtisztítsuk szűkebb-tágabb környezetünket.”
Egerben - civil közösségek mellett - 2017 áprilisában (a Föld Napjához kapcsolódva) hirdettek szemétszedési akciót önkormányzati képviselők. A közéleti személyiségek a felhívásukra, hozzájuk csatlakozó egriekkel együtt, összesen 10 helyszínen tisztították meg lakókörnyezetüket, körzetük egy-egy területét.
A szeptemberi, országos kezdeményezéshez ez alkalommal is több egri szervezet és csoport csatlakozik.

A Heves Megyei Kormányhivatal kollektívája ugyancsak részt vesz az országos környezetszépítő akcióban: az önkéntesek – a Polgármesteri Hivatal szakirodájával egyezteve – az észak-déli kerékpárút-hálózat északi/felsővárosi szakaszát tisztítják meg az útmenti szeméttől. Az akció pénteken (azaz ma) 14.00 órakor indul.

Eger MJV Polgármesteri Hivatala a munkatársak összefogásával szeptember 16-án, szombaton, reggel 8.00 órakor indul a Galagonyás-dűlőbe, hogy egy ott éktelenkedő, illegális szemétlerakást számoljon fel. A takarítási akció a tervek szerint délig tart, a munkatársaknak kesztyűt, zsákot biztosít a hivatal.

A központi adatbázis szerint a mostani TESzedd! akció keretében Egerben szeptember 15-én és 16-án 10 helyszínen, 10 csoport fog össze, hogy szebbé tegye a városhoz tartozó köztereket, játszótereket, külső területeket, illetve felszámoljanak illegális szemétlerakásokat. Közöttük több, iskolai csoport található.

Köszönet az önkénteseknek, hogy városunk iránti elkötelezettségből elvégzik ezt a

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.