Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2019. Április 05. 15:15, péntek | PR

A dugattyús kompresszor a jó barkácsemberek választása

A dugattyús kompresszor a jó barkácsemberek választása

Ma már számos olyan eszközt használunk a barkácsolás során, amit néhány évtizeddel korábban még nélkülöznünk kellett. Többek között ilyen eszköz a dugattyús kompresszor is.

A sűrített levegő nagyon sok munkafolyamatban használható, ezért a kompresszorok egyre keresettebbek. Ráadásul ma már megfizethetők, így az otthoni hobbicélú barkácsolásban és a kézműves feladatok során is jól hasznosíthatjuk őket. Nem meglepő, hogy egyre többen döntenek úgy, saját kompresszort vásárolnak.

A korábbi évtizedekben a dugattyús kompresszorok ára még kifejezetten magas volt, legalábbis sokkal mélyebben kellett a zsebünkbe nyúlni, ha ilyen eszközt szerettünk volna vásárolni. Épp emiatt sokan nem is engedték meg maguknak, ha csupán barkácscélú felhasználásra szerettél volna alkalmazni. Mára azonban teljesen megváltozott a helyzet, ezek a gépek megfizethetővé váltak bárki számára.

Az árcsökkenést részben a silány minőségű utánzatok megjelenése okozta, ami rákényszerítette a neves gyártókat arra, hogy versenyre keljenek a hobbi barkácsolók kegyeiért. Habár a neves gyártók alsó árkategóriába sorolható készülékei rendszerint drágábbak a silány távolkeleti no-name gépeknél, ár-érték arányuk viszont sokkal magasabb, így egyértelműen jobb választást jelentenek.
Ha dugattyús kompresszor vásárlását tervezzük, felvetődhet néhány kérdés, ráadásul azzal fogunk szembesülni, hogy meglepően nagy kínálat áll rendelkezésünkre.

A btkkft.hu munkatársa szerint a legfontosabb szempont a kapacitás és a méret megválasztása. Tulajdonképpen ez tesz különbséget az ipari és a hobbicélú kompresszorok között. Nem kell túlzottan aggódnunk a technikai paraméterek miatt, hiszen az árcímkén is látni fogjuk, ha egy dugattyús kompresszor messze túlteljesíti a barkácscélú elvárásokat…

A dugattyús kompresszorok nagyszerűen alkalmazhatók szinte minden esetben, ha sűrített levegőre van szükségünk. A kiválasztás során mégis az a legfontosabb kérdés, hogy dugattyús kompresszort vagy pedig úgynevezett csavarkompresszort vigyünk haza. A két típus között a legfőbb különbséget a szerkezeti felépítés, illetve a sűrített levegő előállításának módja jelenti, azonban ez a tulajdonságuk számunkra kisebb jelentőséggel bír.

A dugattyús kompresszorok esetében a sűrített levegő előállítását egy klasszikusnak nevezhető dugattyús szerkezet végzi, vagyis a hengerben folyamatosan mozgó dugattyú felelős a tartály megtöltéséért. Ha létezhet ennél egyszerűbb szerkezeti megvalósítás, akkor azt a csavarkompresszor esetében láthatjuk. Ennél a típusnál a sűrített levegőt két darab ellentétes forgásirányú csavar állítja elő, amelyek egymással szemben helyezkednek el.

Az esetek többségében minimális jelentősége lehet a választásnak, hogy a dugattyús kompresszorok vagy a csavarkompresszorok mellett döntünk, néhány esetben viszont vegytiszta sűrített levegőre van szükség. Ha élelmiszerekkel, orvosi anyagokkal, kozmetikai készítményekkel dolgozunk, természetesen kerülni kell minden szennyeződést, vagyis nem alkalmazhatunk olyan kompresszort, amely olajfilmréteget alkalmaz a súrlódási hőtermelés megakadályozására. Ezt a célt szolgálják a teflonbevonattal rendelkező dugattyús kompresszorok, amelyek vegytiszta sűrített levegőt garantálnak.

A kiválasztás során kerüljük az ismeretlen távolkeleti üzemekből származó kompresszorokat és szinte biztosak lehetünk benne, hogy a dugattyús kompresszor hosszú éveken keresztül ki fogja szolgálni az igényeinket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 25. 13:57, hétfő | PR

Raktározás, logisztika területén dolgozol Eger környékén? Ezért szerezz targoncás jogosítványt!

A targoncás jogosítvány már önmagában is sok munkalehetőséggel kecsegtet.

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.