Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2015. Március 24. 15:05, kedd | Helyi
Forrás: InfoEger

A MÁGIKUS PINCE RABUL EJTI A LÁTOGATÓKAT

A MÁGIKUS PINCE RABUL EJTI A LÁTOGATÓKAT

JÁRTÁL MÁR A MÁGIKUS PINCÉBEN?

Számos egri pince várja látogatóit Egerben tüzes egri borokkal, de a Dobó utcában megnyílt MÁGIKUS PINCE egészen más élményeket tartogat a város lakosai és vendégei részére. Városnézés közben, borozgatás előtt vagy szomorkás esős időjárás esetén különleges élményekhez juthatnak.

AZ ÖTLET: Régóta töprengtünk, hogy mit is kellene kezdeni a Dobó u. 20. hatalmas pincéjével – mondta el a pince tulajdonosa Németh Zsolt. Az ötletet végül egy nyár eleji családi program adta, amikor is az egyik pesti szabadulószobában jártunk. Nagyon tetszett, és rögtön azon kezdtünk gondolkodni, hogyan lehetne mindezt Egerben is megvalósítani. Találtunk egy franchise partnert, az Exitpointot. Ők Budapesten 3 szobát üzemeltetnek a Fogaskertben, és külföldön is több pályát építettek. Egy hónap volt a pályánk megtervezése, további egy hónap a megépítése.

A JÁTÉK: Játszani mindenki szeret. Keresni valamilyen kihívást, megoldani, majd érezni a siker ízét. A Mágikus Pince erre remek lehetőséget biztosít. Az internetről már jól ismert „roomescape” játék valóságba átültetett változata, ahol 60 percnyi idő áll a játékosok rendelkezésére, hogy a játéktérből különböző helyiségeken át logikai és ügyességi feladatok megoldásával kijussanak. A virtuális valóságtól eltérően azonban ez nem csak 1 főre fókuszál, hanem igazi csapatmunka: minimum 2, maximum 8 fő vehet részt a játékban.

A HELYSZÍN: Megtapasztalhatják, hogy milyen érzés a valóságban is kinyitni a titkos ajtókat, a számzáras és kulcsos lakatokat; keresgélni és kombinálni a különböző képeket, kódokat, tárgyakat, megfejteni az újabb és újabb rejtvényeket. Egy nagyon látványosan berendezett, egyedi, izgalmas tematikájú és játékmenetű pálya várja az érdeklődőket. Ez a játék más, mint Magyarország többi szabadulószobája, hiszen a játéktér különösen hosszú. A három különböző helység összesen kb. 150 m2. A díszleteket hamisítatlan egri hangulat jellemzi: a pince mélyén találkozhatunk csontvázakkal, boroshordókkal, és rengeteg megoldásra váró feladvánnyal.

A HALADÁS ÉS A SZABADULÁS ÉLMÉNYE: A feladatok összeállításánál nem a megoldhatatlanságra törekedtünk, hanem hogy a játék közben mindenki jól érezze magát. Sok egyedileg tervezett feladatot és különleges elemet tartalmaz a pálya, folyamatos akusztikai effektekkel. Célunk nem az ijesztgetés, nem ugrik ki a sötétből egyetlen rémisztő alak sem, ez egy logikai pálya. Az adrenalin fokozásáról gondoskodik az egyre fogyó idő, a feladatok megfejtése és maga a bezártság-érzés.
A játékhoz nincs szükség sem lexikális tudásra, sem bármilyen nyelvismeretre - csak logikára, ügyességre és rengeteg csapatmunkára.

VAN SEGÍTSÉG! A képzett játékvezetők egy pillanatra sem hagyják magára a játékosokat: végig lehetőség van segítséget kérni, illetve ha a Játékmester azt tapasztalja, hogy a csapat nagyon elakadt, instruálja őket – persze soha nem konkrét megoldással, csak rávezetéssel.

CSAPATMUNKA: A feladatok közös gondolkodásra késztetik a játékosokat, melynek eredményeképpen a csapat még jobban összekovácsolódik. Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, az ideális létszám minimum 4-5 fő a sikeres szabaduláshoz, és a legjobb, ha a csapat koedukált (hiszen mindenkinek másképp jár az agya), bár a kijutás természetesen még így sem garantált…

KINEK AJÁNLJUK: Ideális élményt kínálunk szórakozni vágyó családoknak, baráti társaságoknak, munkatársaknak, az egrieknek és a hozzánk látogató magyar illetve külföldi turistáknak egyaránt. A pálya már több, mint fél éve üzemel, és eddig mindenkitől pozitív visszajelzéseket kaptunk. Ugyanúgy tetszett a tinédzsereknek, mint az unokájukkal hozzánk érkező nagyszülőknek - tényleg minden korosztálynak kiváló szórakozás.

HOL?:
3300 Eger, Dobó u. 20.
Telefonszám: +36/30/83-82-886
E-mail: magikuspince@gmail.com
Weboldal: http://eger.exitpointgames.hu
FB: http://www.facebook.com/ExitPointGamesEger

Címkék: hírek Eger, info Eger

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.