Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2016. Július 25. 12:13, hétfő | PR

10 érv a horvátországi nyaralás mellett

10 érv a horvátországi nyaralás mellett

Ha rangsorolni kellene a hazai turisták köreiben kedvelt mediterrán tengerpartokat, akkor minden valószínűség szerint Horvátország vezetné a listát.

Nem csak könnyű megközelíthetősége, közelsége és elérhető árai szólnak mellette, de a rendkívül sokféle történelmi nevezetesség, az építészeti látnivalók és a remek gasztronómia is.

Horvátországba nyaralás céljából kétségkívül a főszezon idején érdemes utazni, de akár last minute ajánlatokat is kifoghatunk, ha az időbeosztás vagy a munka csak akkor enged elszabadulni. Az utazasnet.hu csapatának tapasztalatai azt mutatják, hogy Horvátországba nyaralás és városnézés céljából is sokan utaznak, de a fesztiválok és kulturális rendezvények is jelentős vonzerőnek számítanak. Nézzük, miért érdemes idén is a horvát tengerparti üdülővárosokat választani!

1. Történelmi nevezetességek

A gyakran több ezer éves múltra visszatekintő városok elképesztő mennyiségű látnivalóval várják a turistákat. Trogir, Dubrovnik és Zadar e szempontból a legjobb választásnak bizonyulnak, de a kisebb üdülőhelyeken is megtalálhatóak olyan látnivalók, melyek kihagyhatatlanok akkor, ha Horvátországba nyaralás, városnézési céllal is érkezünk.

2. Kulturális programok, fesztiválok

Dubrovnik kifejezetten azok számára ajánlott, akik a kulturális programokról sem mondanának le a tengerparti pihenés idején. Az UNESCO által a Világörökség részének nyilvánított városközpont történelmi nevezetességekkel csábít, és a főszezonban a Nyári Játékok egy hónapon keresztül várják a turistákat színházi előadásokkal, koncertekkel és szabadtéri rendezvényekkel.

3. Könnyű megközelíthetőség

Horvátországba nyaralás céljából már csak azért is érdemes utazni, mert viszonylag gyorsan megközelíthetőek az üdülővárosok még autóval is, és a tagolt tengerparton festői szépségű halászfalvakat, üdülővárosokat, félszigeteket találhatunk, de a szigetvilág is mindenképpen szót érdemel.

4. Páratlan szépségű tengerpartok

Ha Horvátország, akkor tengerparti nyaralás! Ehhez kétség sem férhet, és a legtöbben szeretnek is elterülni a paradicsomi környezetben, s hódolni a napfürdőzésnek és a tenger simogató ölelésének. Az elegáns környezetet és az exkluzív szálláshelyeket kedvelők számára Opatija ajánlott, de Trogir, Rovinj, Zadar vagy Pula is nagy népszerűségnek örvend a fürdőzés szerelmeseinek körében.

5. Mediterrán szigetvilág

A tagolt tengerpart félszigetei mellett szigetek közül is szép számmal válogathatnak a turisták. A Krk sziget különösen kedvelt, ráadásul a szigetek között izgalmas hajós utazások részesei is lehetnek a nyaralók. A gazdag növény-, és állatvilág garantáltan elvarázsolja a résztvevőket.

6. Búvárkodási lehetőség

Ha Horvátországba nyaralás és búvárkodás céljából utazunk, akkor érdemes olyan helyszínt választani, ahol ehhez tökéletes a környezet. Trogir például sok búvár számára igazi paradicsomként számon tartott, de merüljünk akárhol is alá, a lenyűgöző víz alatti világ bárhol magával ragad a horvát tengerpart mentén.

7. Fürdőzés és vízi sportok egy helyen

Az aktív pihenés szerelmesei számára is remek döntés Horvátország, hiszen a nagyobb üdülővárosok strandjain nem csak fürdőzésre, de különféle vízi sportokra is lehetőség nyílik. A kikapcsolódás csak úgy lehet teljes, ha test és szellem egyaránt feltöltődik, ezért megéri néha a lustálkodás helyett az aktív szabadidőt választani.

8. Megfizethető szálláshelyek

A Horvátországba nyaralás céljából érkezők nem csak wellness szállodák mellett tehetik le a voksot, de apartmanok is szép számmal megtalálhatóak a kínálatban. Az exkluzív szálláshelyek iránt érdeklődőknek kifejezetten ajánlott Opatija, mely nem csak megjelenésében, természeti adottságaiban, de a rendelkezésre álló luxusvillák számát illetően is különbözik a hagyományos horvát tengerparti élményektől

9. Gyermekes családok számára is ideális

Amennyiben családdal kíván utazni, úgy érdemes homokos tengerparttal rendelkező üdülőhelyet választani. Tipikusan ilyenek találhatóak meg Dubrovinik területén, de a Mijet-sziget, a Lopud-sziget, a Rab sziget, vagy Crikvenica is kifejezetten ajánlott a kisgyermekkel érkezőknek.

10. Pezsgő éjszakai élet

A csendes tengerparti kikapcsolódás mellett Horvátország nagyvárosai pezsgő éjszakai élettel is szolgálhatnak, így mindenki megtalálhatja területén azt a fajta kikapcsolódási lehetőséget, mely leginkább közel áll hozzá.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 25. 13:57, hétfő | PR

Raktározás, logisztika területén dolgozol Eger környékén? Ezért szerezz targoncás jogosítványt!

A targoncás jogosítvány már önmagában is sok munkalehetőséggel kecsegtet.

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről